Myytit ja faktat maidosta

Täältä löydät mielenkiintoiset myytit ja faktat maidosta, maitotuotteista ja niiden valmistuksesta. Kerromme myös Sydänmerkistä sekä ravitsemus- ja terveysväitteistä.

Tältä sivulta löydät tietoa maidon käsittelystä ja siitä, mikä vaikutus käsittelyllä on muun muassa maidon säilyvyyteen ja muihin ominaisuuksiin. Paljon puhututtava aihe on myös lisäaineet, joista kerromme tässä osiossa. Entä miten luomutuotteet eroavat tavanomaisista? Lue myös Sydänmerkistä sekä ravitsemus- ja terveysväitteistä.

Maidon käsittely ja terveys

Oikeaoppisella maidon käsittelyllä taataan turvalliset ja hyvälaatuiset maitotuotteet. Näiltä sivuilta löydät tietoa tilamaidosta, vapaan lehmän maidosta, maidon käsittelystä, käsittelyn yhteydestä terveyteen sekä muita kiinnostavia aiheita maidosta ja ravitsemuksesta.

Tilamaito
Hanna Kautiainen
Vapaan lehmän maito
Aino Laakso
Miten luomumaito eroaa tavallisesta maidosta?
Hanna Kautiainen
Maidon käsittely ja säilyvyys
Hanna Kautiainen
Pilataanko maito teollisella käsittelyllä?
Hanna Kautiainen
Mihin maitoa oikein tarvitaan?
Onko rasvaton maito terveellistä?
Hanna Kautiainen
Aiheuttaako maito erilaisia oireita?
Hanna Kautiainen
Maitorasvan koostumukseen voidaan vaikuttaa lehmien ruokinnalla
Anu Turpeinen
Tutkimustietoa maidon käytön yhteydestä terveyteen
Hanna Kautiainen

Väitteet ja lisäaineet

Elintarvikelainsäädäntö ohjaa elintarvikkeiden valmistusta ja markkinointia. Suurin osa lainsäädännöstä on EU-tasoista, mikä on suoraan voimassa kaikissa jäsenmaissa. Lisäksi Suomessa on säädetty kansallinen elintarvikelaki ja useita asetuksia, joilla täydennetään suomalaisia vaatimuksia. Myös luomutuotteita koskee oma lainsäädäntönsä.

Sydänmerkki helpottaa valintaa
Hanna Kautiainen
Ravitsemus- ja terveysväitteet
Hanna Kautiainen
Mitä lisäaineet ovat?
Hanna Kautiainen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›