Maito ja ravitsemus

Tälle sivulle olemme keränneet tietoa maidontuotannosta. Täältä löydät myös mielenkiintoiset myytit ja faktat maidosta, maitotuotteista ja niiden valmistuksesta.

Tältä sivulta löydät tietoa maidon käsittelystä ja siitä, mikä vaikutus käsittelyllä on muun muassa maidon säilyvyyteen ja muihin ominaisuuksiin. Paljon puhututtava aihe on myös lisäaineet, joista kerromme tässä osiossa. Entä miten luomutuotteet eroavat tavanomaisista? Lue myös Sydänmerkistä sekä ravitsemus- ja terveysväitteistä.

Maidon käsittely ja terveys

Oikeaoppisella maidon käsittelyllä taataan turvalliset ja hyvälaatuiset maitotuotteet. Näiltä sivuilta löydät tietoa tilamaidosta, maidon käsittelystä, käsittelyn yhteydestä terveyteen sekä muita kiinnostavia aiheita maidosta ja terveydestä.

Pilataanko maito teollisella käsittelyllä?
Hanna Kautiainen
Onko rasvaton maito terveellistä?
Hanna Kautiainen
Aiheuttaako maito erilaisia oireita?
Hanna Kautiainen
Maidon käsittely ja säilyvyys
Hanna Kautiainen
Tutkimustietoa maidon käytön yhteydestä terveyteen
Hanna Kautiainen
Tilamaito
Hanna Kautiainen

Väitteet ja lisäaineet

Elintarvikelainsäädäntö ohjaa elintarvikkeiden valmistusta ja markkinointia. Suurin osa lainsäädännöstä on EU-tasoista, mikä on suoraan voimassa kaikissa jäsenmaissa. Lisäksi Suomessa on säädetty kansallinen elintarvikelaki ja useita asetuksia, joilla täydennetään suomalaisia vaatimuksia. Myös luomutuotteita koskee oma lainsäädäntönsä.

Sydänmerkki helpottaa valintaa
Hanna Kautiainen
Ravitsemus- ja terveysväitteet
Hanna Kautiainen
Mitä lisäaineet ovat?
Hanna Kautiainen
Miten luomumaito eroaa tavallisesta maidosta?
Hanna Kautiainen