Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Amerikkalainen suklaa-juustokakku

4 h 35 min
keskitaso
381 kcal / 100g
130
157

Tämä suklaisen täyteläinen unelma on juustokakkujen parhaimmistoa. Amerikkalainen suklaa-juustokakku sopii moniin herkuttelu- ja juhlahetkiin ja vie takuuvarmasti kielen mennessään.

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
Domino minttu -keksejä
50 g

Täyte

4
liivatelehteä
200 g
taloussuklaata
1 rasia (200 g)
1 ¼ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
kahvia
3 dl

Koristeluun

suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Ohje

  1. Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
  4. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
  5. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
  6. Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
381 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
26 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)