Blondies

Blondies

40 min
keskitaso
283 kcal / 100g
1
0

Blondies on suklaisen mehevän browniesin pikkusisko. Perinteinen blondies saa mehevän rakenteensa tummasta sokerista ja voista. Leivonnaisen valmistuksessa voi käyttää myös valkosuklaata. Tässä ohjeessa blondies maustuu keveän sitruunaiseksi ja tarjotaan rosmariinilla maustettujen marjojen kanssa.

Ainekset

6 annosta
100 g
1 ½ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 iso
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1
sitruunan kuori
¼ dl
sitruunamehua
ripaus
suolaa

Rosmariinimehustetut marjat

250 g
marjoja , esim mansikoita
2 rkl
vaaleaa siirappia
1 tl
sitruunamehua
1 tl
tuoretta rosmariinia

Kermavaahto

1 dl

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
  3. Pese sitruuna hyvin. Raasta voi-sokerivaahdon joukkoon sitruunan pintakuori ja lisää sitruunamehua.
  4. Siivilöi joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  5. Levitä taikina voideltuun leipä- tai uunivuokaan (n. 10 x 20 cm).
  6. Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min, kunnes blondie on päältä kauniin värinen, mutta sisältä vielä kostea.
  7. Anna jäähtyä vuoassa ennenkuin leikkaat paloiksi.
  8. Leikkaa mansikat neljään osaan. Valuta päälle siirappi. Mausta sitruunamehulla ja hienonnetulla rosmariinilla. Anna mehustua hetki.
  9. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  10. Tarjoa blondies mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)