Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Brookie

New Yorkin Brooklynissa syntynyt täyteläisen suklainen leivonnainen Brookie, yhdistää kaksi periamerikkalaista herkkua: brownien ja cookien. Tahmean kostea brownie saa mukavan vastaparin rapeasta keksistä. Ohjeet toimivat sellaisenaan myös yksittäin.

Brookie

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Brownie

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Cookie

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 (56 g) suklaapatukka, Daim

Ohje

  1. Valmista ensin brownie-taikina: Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Sekoita vaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne lopuksi taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 15 x 25 cm). Jätä sivuun odottamaan.
  2. Valmista cookie-taikina: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna koko ajan vatkaten. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu Daim-suklaapatukka. Sekoita tasaiseksi. Murenna cookie-taikina nokareiksi brownien pinnalle.
  3. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes brownie on reunoilta kypsä, mutta keskeltä kostea.
  4. Leikkaa jäähtynyt leivonnainen pieniksi paloiksi ja tarjoa kahvin kanssa tai osana juhlapöytää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 407 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 51,6 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search