Brookie

Brookie
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Brookie

New Yorkin Brooklynissa syntynyt täyteläisen suklainen leivonnainen Brookie, yhdistää kaksi periamerikkalaista herkkua: brownien ja cookien. Tahmean kostea brownie saa mukavan vastaparin rapeasta keksistä. Ohjeet toimivat sellaisenaan myös yksittäin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
1313 arvostelua

Ainekset18 palaa

18 palaa

Brownie

2
kananmunaa
1 dl
fariinisokeria
1 dl
tomusokeria
75 g
150 g
tummaa suklaata
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa

Cookie

50 g
1 dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 (56 g)
suklaapatukka , Daim

Ohje

  1. Valmista ensin brownie-taikina: Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Sekoita vaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne lopuksi taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 15 x 25 cm). Jätä sivuun odottamaan.
  2. Valmista cookie-taikina: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna koko ajan vatkaten. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu Daim-suklaapatukka. Sekoita tasaiseksi. Murenna cookie-taikina nokareiksi brownien pinnalle.
  3. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes brownie on reunoilta kypsä, mutta keskeltä kostea.
  4. Leikkaa jäähtynyt leivonnainen pieniksi paloiksi ja tarjoa kahvin kanssa tai osana juhlapöytää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
414 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.