Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteenittomat toscapullat

Tällä ohjeella valmistuu uskomattoman pehmeitä gluteenittomia pullia, jotka kruunaa toscatäyte.

Gluteenittomat toscapullat
Gluteenittomat toscapullat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Gluteeniton pullataikina

  • 2½ dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • ½ rkl psylliumia
  • 1 kananmuna
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Toscatäyte

  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • n. 3 dl mantelilastuja
  • ½ dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1½ rkl gluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun

  • kananmunaa

Gluteeniton pullataikina

  • 2½ dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 25 g hiivaa
  • ½ rkl psylliumia
  • 1 kananmuna
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 75 g Valio Eila® voita

Toscatäyte

  • 50 g Valio Eila® voita
  • 1 dl sokeria
  • n. 3 dl mantelilastuja
  • ½ dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 1½ rkl gluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun

  • kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva ja psyllium kädenlämpöiseen maitoon. Anna turvota 10 min.
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja 2 1/2 dl jauhoseosta. Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella 2 - 3 min (varo ettei taikina nouse vatkaimia pitkin koneistoon). Sekoita loput jauhot ja haalea voisula käsin tai puuhaarukalla taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa.
  3. Jaa taikina lusikkaa apuna käyttäen 20:een paperiseen leivosvuokaan.
  4. Mittaa toscatäytteen aineet kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos. Anna hieman jäähtyä.
  5. Voitele pullat munalla. Jaa täyte pullille lusikalla.
  6. Paista pullia 225 asteessa n. 9 min.

Hillopullat

  1. Käytä toscatäytteen sijaan pulliin paistonkestävää marmeladia.

Vinkki

Gluteenitonta pullataikinaa voi käyttää rahkapiirakan pohjana. Valmista rahkatäyte tarvittaessa laktoosittomista maitotuotteista.

Psyllium on ratamon siemenkuorista valmistettu jauhe, joka parantaa gluteenittomien taikinoiden rakennetta. Psylliumia saa hyvinvarustetuista elintarvikekaupoista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 319 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 40,1 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1