Grillattu tomaattisalaatti

Grillattu tomaattisalaatti

20 min
helppo
145 kcal / 100g
0
0

Grillaa lämmin salaatti - satoi tai paistoi. Grillijuusto saa kaverikseen grillattuja tomaattiviipaleita ja kesän raikkaita yrttejä. Grillistä tullut juusto kannattaa nauttia heti, sillä sen rapsakka pinta ja pehmeä sisus ovat parhaimmillaan juuri heti paiston jälkeen.

Ainekset

3 annosta
1 pkt (200 g)
2 (350 g)
pihvitomaattia
3
kesäsipulia varsineen
½ ruukkua
tuoretta persiljaa tai basilikaa
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
valmista balsamicokastiketta

Grillaamiseen

öljyä

Ohje

  1. Leikkaa grillijuustosta 10 - 12 viipaletta. Leikkaa pihvitomaatit n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna kesäsipulit.
  3. Kuumenna hyvin rasvattu parilapannu tai grilliparila.
  4. Sipaise grillisudilla juustojen ja tomaattien päälle öljyä. Nosta tomaatit ja juustot parilalle öljytty puoli alaspäin. Grillaa molemmin puolin, sudi öljyllä ennen kääntämistä.
  5. Rouhi päälle pippuria ja ripottele sormisuolaa.
  6. Kokoa tomaatit, grillijuustot ja kesäsipulisilppu salaattivadille tai suoraan annoslautasille. Valuta päälle oliiviöljyä ja pirskottele pinnoille etikkaa. Päälle sopii loistavasti myös valmis balsamicokastike (tumma tai vaalea).
  7. Tarjoa lämpimänä salaattina muiden kesäisten grilliruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
252 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)