Iltapalaproteiinivohvelit

Iltapalaproteiinivohvelit

Maukkaat proteiinilisällä täydennetyt vohvelit ovat hyvä iltapala tai lounasruoka. Nauti ne tutuilla leivänpäällisillä höystettynä, esim. leikkeleen, kasvisten tai kalan kanssa. Vohveleiden sisään on upotettu myös herkullisen Cheddarjuuston maku!

1 h 5 min
helppo
175 kcal / 100g
1
4

Ainekset14 vohvelia

14 vohvelia
2 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
grahamjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
8 dl
vettä
3
kananmunaa
½ dl
1 pussi (150 g)

Paistamiseen

Tarjoiluun

kylmäsavulohiviipaleita
tai kalkkuna- tai broilerileikkelettä
kasviksia

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet ensin kulhossa. Lisää vesi, munat ja Oivariini rasva. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää juustoraaste. Anna taikinan tekeytyä 20 - 30 min.
  3. Kuumenna vohvelirauta, voitele pinnat Oivariini rasvalla.
  4. Paista taikinasta vohveleita. Taikinasta tulee n. 14 vohvelia.
  5. Tarjoa juustoisten vohveleiden kanssa kala- tai lihaleikkeleitä, kasviksia ja raejuustoa.

Vinkki

Samalla taikinalla valmistuu myös makoisat, rapsakat letut!Yksi vohveli sisältää proteiinia lähes 10 g. Annoskohtainen proteiinin määrä riippuu pinnalle laitettavista raaka-aineista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)