Iltapalaproteiinivohvelit

Iltapalaproteiinivohvelit

1 h 5 min
helppo
174 kcal / 100g
1
5

Maukkaat proteiinilisällä täydennetyt vohvelit ovat hyvä iltapala tai lounasruoka. Nauti ne tutuilla leivänpäällisillä höystettynä, esim. leikkeleen, kasvisten tai kalan kanssa. Vohveleiden sisään on upotettu myös herkullisen Cheddarjuuston maku!

Ainekset

14 vohvelia
2 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
grahamjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
8 dl
vettä
3
kananmunaa
½ dl
1 pussi (150 g)

Paistamiseen

Tarjoiluun

kylmäsavulohiviipaleita
kasviksia

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet ensin kulhossa. Lisää vesi, munat ja Oivariini rasva. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää juustoraaste. Anna taikinan tekeytyä 20 - 30 min.
  3. Kuumenna vohvelirauta, voitele pinnat Oivariini rasvalla.
  4. Paista taikinasta vohveleita. Taikinasta tulee n. 14 vohvelia.
  5. Tarjoa juustoisten vohveleiden kanssa kala- tai lihaleikkeleitä, kasviksia ja raejuustoa.

Vinkki

Samalla taikinalla valmistuu myös makoisat, rapsakat letut!Yksi vohveli sisältää proteiinia lähes 10 g. Annoskohtainen proteiinin määrä riippuu pinnalle laitettavista raaka-aineista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
105 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)