Jäätelökakku

Jäätelökakku

Jäätelökakku on täydellinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Kukapa ei pitäisi mehevän suklaiselle browniepohjalle kootusta jäätelön, Nutellan ja makeisten ilotulituksesta? Koristelulla voit muokata kakun juhlan teemaan sopivaksi.

2 h 50 min
keskitaso
332 kcal / 100g
4
5

Ainekset15 annosta

15 annosta

Brownie-pohja

100 g
taloussuklaata
100 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
suolapähkinöitä ja/tai pähkinöitä rouhittuna

Täyte

1 l
vaniljajäätelöä
1 l
suklaajäätelöä
1 prk (n. 350 g)
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutella
1 dl
suolapähkinöitä
200 g
makeisia
1
jäätelötuutti

Pinnalle

½ dl
50 g
taloussuklaata
50 g
makeisia

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä.
  2. Lisää sokeri ja munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).
  4. Paista 175 asteessa 20 min. Nosta pöydälle jäähtymään, älä irrota kakkupohjaa vuoasta.
  5. Nosta jäätelöt huoneenlämpöön hetkeksi, jotta ne pehmenee.
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle suklaajäätelö. Lusikoi sen päälle suklaa-pähkinälevite, lisää pähkinät ja paloitellut makeiset. Levitä pinnalle lopuksi vaniljajäätelö ja paina jäätelötuutti päälle hiukan vinottain. Nosta kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
  7. Irrota kakku vuoasta, käytä apuna kuumaan veteen kastettua veistä tai lastaa. Kuumenna kerma kattilassa, lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes tasaista. Kaada hiukan jäähtynyt suklaakastike kakun pinnalle. Koristele makeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)