Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2½ dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 3 kananmunaa
- 8-9 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Mausteseos
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl anista
- ½ tl sormisuolaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
-
4 rkl
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 1 rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi joukkoon muutamassa erässä ja jatka vaivaamista vielä 10–15 minuuttia. Jätä taikina peitettynä kohoamaan tunniksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kymmeneen tasakokoiseen palaan. Pyörittele palat napakoiksi palloiksi jauhoja apuna käyttäen. Vuoraa kaksi leipävuokaa (tilavuus noin 1,5 l) leivinpaperilla. Asettele viisi taikinapalloa per vuoka. Anna briossien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Valmista mausteseos. Jauha fenkolinsiemeniä ja anista halutessasi morttelissa. Sekoita joukkoon sormisuola.
- Voitele leivät kananmunalla. Paista leipiä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota leivät uunista.
- Yhdistä kinuskikreemi ja vesi. Voitele leipien pinta kinuskikreemillä ja ripottele pintaan mausteseos. Jatka paistoa vielä 10 minuuttia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
8,3 g
Rasva
19,6 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











