Juustoiset pähkinäpatongit

Juustoiset pähkinäpatongit

1 h 55 min
keskitaso
285 kcal / 100g
2
3

Itsetehty leipä on varmasti tuoretta. Nämä maukkaat patongit kätkevät sisäänsä niin juustoa kuin pähkinääkin.

Ainekset

4 patonkia
75 g
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
½ rkl
suolaa
½ dl
juoksevaa hunajaa
1 pussi (150 g)
100 g
saksanpähkinärouhetta
12 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Sulata voi ja jäähdytä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää voisula, suola, hunaja tai sokeri, juustoraaste, pannulla kevyesti paahdetut ja karkeasti rouhitut pähkinät sekä puolet jauhoista
  2. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota.
  4. Tee patonkeihin veitsellä viiltoja ja sivele vedellä. Paista 225 asteessa n. 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön4.11.2016 kello 16:45
Tuli ihanan pehmeää suussasulavaa leipää. Koko perhe tykkäsi kovasti ja laitettiin vielä Subway-tyyppiset täytteetkin. Tein sellaisen variaation, että laitoin saksanpähkinöiden sijasta paahdettuja ja rouhittuja maapähkinöitä, Emmentalin sijasta sulatejuustoa ja hunajan sijasta sokeria. Toimi oikein hyvin myös niin.
ValioAnna Koekeittiöltä25.11.2014 kello 9:04
Hei Jalo, hunajan voi hyvin korvata leipäsiirapilla.
Jalo25.11.2014 kello 7:20
Voiko hunajan sijasta käyttää leipäsiirappia?