Kardemummakastike

Kardemummakastike
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kardemummakastike

Kardemummakastike

Lämpimässä kastikkeessa maistuu kardemumma! Kastike sopii hyvin riistaruokien kanssa tarjottavaksi sekä porsaanlihalle, kuten joulukinkulle.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pieni (50 g)
sipuli
1 rkl
½ tl
kardemummaa
1 prk (2,5 dl)
1 ½ rkl
sinappia
1 tl
siirappia

tai 1 tlsokeria
1 ½ dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä , Maizena
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipuli ja kardemumma pannulla Oivariini rasvassa.
  3. Lisää ruokakerma. Mausta sinapilla ja siirapilla.
  4. Sekoita vesi ja maissitärkkelys tasaiseksi seokseksi. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Keitä hiljalleen n. 5 min.
  5. Viimeistele maku mustapippurilla.
  6. Tarjoa kastike kinkun tai riistaruoan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit myös suurustaa kastikkeen valmiilla suurustejauheella, esim. Maizena vaalea. Huomaa, että tällöin kastike sisältää laktoosia.
Lisukkeeksi
Hirvipaisti & syysjuureksia
2 h 45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›