Kardemummakastike

Kardemummakastike

Lämpimässä kastikkeessa maistuu kardemumma! Kastike sopii hyvin riistaruokien kanssa tarjottavaksi sekä porsaanlihalle, kuten joulukinkulle.

15 min
helppo
99 kcal / 100g
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pieni (50 g)
sipuli
1 rkl
½ tl
kardemummaa
1 prk (2,5 dl)
1 ½ rkl
sinappia
1 tl
siirappia

tai 1 tlsokeria
1 ½ dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä , Maizena
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipuli ja kardemumma pannulla Oivariini rasvassa.
  3. Lisää ruokakerma. Mausta sinapilla ja siirapilla.
  4. Sekoita vesi ja maissitärkkelys tasaiseksi seokseksi. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Keitä hiljalleen n. 5 min.
  5. Viimeistele maku mustapippurilla.
  6. Tarjoa kastike kinkun tai riistaruoan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit myös suurustaa kastikkeen valmiilla suurustejauheella, esim. Maizena vaalea. Huomaa, että tällöin kastike sisältää laktoosia.
Lisukkeeksi
Hirvipaisti & syysjuureksia
2 h 45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›