Karpalo-kinuskimurukakku

Karpalo-kinuskimurukakku

1 h
keskitaso
289 kcal / 100g
5
8

Karpalo ja kinuski on lyömätön makupari. Karpalo-kinuskimurukakku on yhdistelmä raikasta marjapiirakkaa, mehevää kakkupohjaa, täyteläistä juustokakkua ja rapeaa kauramurua.

Ainekset

12 annosta

Taikina

2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
2 dl
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa

Muruseos

75 g
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
¾ dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria

Täytteet

200 g
pakastekarpaloita
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon kevyesti nostellen sulatettu voi, piimä ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Vältä turhaa sekoittamista.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 175 asteessa 20 min.
  3. Kakun esipaistuessa valmista muruseos. Mittaa ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi muruksi.
  4. Lisää jäiset karpalot kakkutaikinan pinnalle. Lusikoi tuorejuustoa teelusikalla karpaloiden päälle ulkoreunoilta alkaen. Jätä keskusta ilman tuorejuustoa, jotta kakku kohoaa tasaisesti.
  5. Ripottele lopuksi pinnalle tasaisesti muruseos. Paista vielä 25 - 30 min, kunnes kakku on kypsä.
  6. Tarjoa hieman tai täysin jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
13 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)