Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karpalo-kinuskimurukakku

Karpalo ja kinuski on lyömätön makupari. Karpalo-kinuskimurukakku on yhdistelmä raikasta marjapiirakkaa, mehevää kakkupohjaa, täyteläistä juustokakkua ja rapeaa kauramurua.

Karpalo-kinuskimurukakku
Karpalo-kinuskimurukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Muruseos

  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Täytteet


Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon kevyesti nostellen sulatettu voi, piimä ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Vältä turhaa sekoittamista.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 175 asteessa 20 min.
  3. Kakun esipaistuessa valmista muruseos. Mittaa ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi muruksi.
  4. Lisää jäiset karpalot kakkutaikinan pinnalle. Sekoita kreemi ja tuorejuusto keskenään. Lusikoi seosta teelusikalla karpaloiden päälle ulkoreunoilta alkaen. Jätä keskusta ilman seosta, jotta kakku kohoaa tasaisesti.
  5. Ripottele lopuksi pinnalle tasaisesti muruseos. Paista vielä 25 - 30 min, kunnes kakku on kypsä.
  6. Tarjoa hieman tai täysin jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 37,5 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search