Karpalojuustokakku

Karpalojuustokakku

4 h 30 min
keskitaso
252 kcal / 100g
7
16

Karpalojuustokakun sävyttää pieni määrä mustikoita ja kardemummavaahto viimeistelee kokonaisuuden. Marjat sopivat kakun koristeeksi ja esim. itsenäisyyspäivänä voi käyttää mustikoita.

Ainekset

14 annosta

Piparipohja

150 g
piparkakkuja
1 dl
kuivattuja karpaloita
50 g

Karpalotäyte ja kardemummavaahto

4
liivatetta
200 g
pakastekarpaloita
100 g
pakastemustikoita
½ dl
likööriä , karpalo tai puolukka
1 prk (3,3 dl)
2 rasiaa (à 200 g)
1 ½ dl
sokeria
1 prk (250 g)
1 ½ rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa
pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita

Ohje

  1. Piparipohja

  2. Hienonna piparit ja karpalot monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle. Painele pipariseos pohjalle.
  4. Karpalotäyte ja kardemummavaahto

  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Kuumenna karpalot, mustikat ja likööri kattilassa. Kiehauta 2 min. Siivilöi ja puserra marjaseos huolellisesti kulhoon lusikalla painaen. Siirrä mehuseos takaisin kattilaan. Kuumenna, sulata joukkoon liivatteet ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
  7. Vaahdota kerma - siirrä puolet kermavaahdosta kelmulla peitettynä jääkaappiin kardemummavaahtoa varteen. Sekoita jäljelle jääneeseen kermavaahtoon tuorejuusto ja sokeri (1 ½ dl).
  8. Kaada joukkoon haalea marja-liivateseos, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 4 t tai seuraavaan päivään.
  9. Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastiaan. Valmista kardemummavaahto.
  10. Sekoita kermavaahtoon maitorahka. Mausta sokerilla ja kardemummalla.
  11. Pursota tai lusikoi vaahto kakun pinnalle. Koristele halutessasi suomalaisilla karpaloilla, pensasmustikoilla tai ripauksella kardemummaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
16 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)