Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karpalojuustokakku

Karpalojuustokakun sävyttää pieni määrä mustikoita ja kardemummavaahto viimeistelee kokonaisuuden. Marjat sopivat kakun koristeeksi ja esim. itsenäisyyspäivänä voi käyttää mustikoita.

Karpalojuustokakku
Karpalojuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Piparipohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Karpalotäyte ja kardemummavaahto

  • 4 liivatetta
  • 200 g pakastekarpaloita
  • 100 g pakastemustikoita
  • ½ dl likööriä, karpalo tai puolukka
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1½ rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0 kg pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita

Ohje

Piparipohja

  1. Hienonna piparit ja karpalot monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle. Painele pipariseos pohjalle.

Karpalotäyte ja kardemummavaahto

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kuumenna karpalot, mustikat ja likööri kattilassa. Kiehauta 2 min. Siivilöi ja puserra marjaseos huolellisesti kulhoon lusikalla painaen. Siirrä mehuseos takaisin kattilaan. Kuumenna, sulata joukkoon liivatteet ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
  3. Vaahdota kerma - siirrä puolet kermavaahdosta kelmulla peitettynä jääkaappiin kardemummavaahtoa varteen. Sekoita jäljelle jääneeseen kermavaahtoon tuorejuusto ja sokeri (1 ½ dl).
  4. Kaada joukkoon haalea marja-liivateseos, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 4 t tai seuraavaan päivään.
  5. Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastiaan. Valmista kardemummavaahto.
  6. Sekoita kermavaahtoon maitorahka. Mausta sokerilla ja kardemummalla.
  7. Pursota tai lusikoi vaahto kakun pinnalle. Koristele halutessasi suomalaisilla karpaloilla, pensasmustikoilla tai ripauksella kardemummaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 19,5 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pensasmustikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search