Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvis-sienikääryleet

Sienikääryleet maistuvat myös kasvisversiona. Kaalikääryleiden valmistaminen vie hiukan aikaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan.

Kasvis-sienikääryleet
Kasvis-sienikääryleet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso (2,5 kg) keräkaalia

Täyte

  • 700 g (1,5 l) esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 2 pussia (à 200 g) kasvissuikaleita
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl basilikaa
  • ½ tl mustapippuria

Päälle

  • ½ dl siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0 kg
    Valio voita nokareina
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl kaalin keitinlientä
  • 1 kasvisliemikuutio

Ohje

  1. Keitä kaali kokonaisena. Irrottele uloimpia lehtiä kypsymisen aikana. Ohenna lehtien paksuimmat kohdat veitsellä.
  2. Poista pienet sisälehdet ja hienonna ne täytettä varten. Levitä kokonaiset lehdet työlaudalle.
  3. Viipaloi sienet ja kypsennä kasvissuikaleiden kanssa voissa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Yhdistä joukkoon hienonnettu kaali, valutettu raejuusto ja crème fraîche. Mausta täyte.
  4. Nostele täytettä lehdille ja kääri paketeiksi. Nostele paketit uunipannulle, käännä lehden pää alapuolelle.
  5. Yhdistä siirappi ja soija, kaada kääryleille. Nostele päälle voinokareita.
  6. Kypsennä 225 asteessa 45 min, jotta kääryleet saavat väriä. Alenna lämpötila 175 ja kaada uunivuokaan liemikuutiolla maustettu keitinliemi. Peitä foliolla. Anna hautua n. 1 h 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 51 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 1,9 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search