Kasvis-sienikääryleet

Kasvis-sienikääryleet

2 h 30 min
keskitaso
59 kcal / 100g
1
2

Sienikääryleet maistuvat myös kasvisversiona. Kaalikääryleiden valmistaminen vie hiukan aikaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan.

Ainekset

30 kpl
1 iso (2,5 kg)
keräkaalia

Täyte

700 g
esikäsiteltyjä metsäsieniä
2 pussia (à 200 g)
kasvissuikaleita tai 1 l tuoreita kasviksia suikaleina
50 g
2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
1 tl
suolaa
1 rkl
basilikaa
½ tl
mustapippuria

Päälle

½ dl
siirappia
2 rkl
soijakastiketta
3 dl
kaalin keitinlientä
1
kasvisliemikuutio

Ohje

  1. Keitä kaali kokonaisena. Irrottele uloimpia lehtiä kypsymisen aikana. Ohenna lehtien paksuimmat kohdat veitsellä.
  2. Poista pienet sisälehdet ja hienonna ne täytettä varten. Levitä kokonaiset lehdet työlaudalle.
  3. Viipaloi sienet ja kypsennä kasvissuikaleiden kanssa voissa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Yhdistä joukkoon hienonnettu kaali, valutettu raejuusto ja crème fraîche. Mausta täyte.
  4. Nostele täytettä lehdille ja kääri paketeiksi. Nostele paketit uunipannulle, käännä lehden pää alapuolelle.
  5. Yhdistä siirappi ja soija, kaada kääryleille. Nostele päälle voinokareita.
  6. Kypsennä 225 asteessa 45 min, jotta kääryleet saavat väriä. Alenna lämpötila 175 ja kaada uunivuokaan liemikuutiolla maustettu keitinliemi. Peitä foliolla. Anna hautua n. 1 t 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
59 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)