Kasvislasagne

Kasvislasagne
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasvislasagne

Kasvislasagne

Tämä lasagne on helppo tehdä ja nopeakin, kun käyttää juuresten raastamiseen yleis- tai monitoimikonetta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
50 min
vetäytyminen
10 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
44 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
porkkanaa
pala (250 g)
juuriselleriä
500 g
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
2 rkl
1 ½ tl
suolaa
1 mm
jauhettua valkopippuria
1 prk (2,5 dl)
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
4 dl
1 pussi (150 g)
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
12
lasagnelevyä

Ohje

  1. Raasta porkkanat ja juuriselleri karkealla raastinterällä, esim. monitoimikoneessa. Hienonna sipulit.
  2. Kuumenna Oivariini tilavassa paistokasarissa tai pinnoitetussa kattilassa. Kuullota siinä kasviksia keskilämmöllä n. 10 min. Sekoittele, älä ruskista.
  3. Lisää suola, valkopippuri, ruokakerma ja tomaattimurska. Sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Nosta levyltä.
  4. Lisää maito, 2/3 juustoraasteesta sekä hienonnettu persilja.
  5. Laita lasagnevuokaan kerroksittain juureskastiketta ja lasagnelevyjä. Aloita ja lopeta juureskastikkeella. Ripota loppu juustoraaste ruoan pinnalle.
  6. Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  7. Nosta lasagne uunista. Anna vetäytyä alumiinifoliolla peitettynä 10 min ennen tarjoamista.
  8. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Alkuun
Savukalanachos
20 min
Jälkeen
Tiramisu-annokset
35 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
95 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.