Siirry sisältöön
Kasvislasagne

Kasvislasagne

Tämä lasagne on helppo tehdä ja nopeakin, kun käyttää juuresten raastamiseen yleis- tai monitoimikonetta.

Kasvislasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g porkkanaa
  • 1 pala (250 g) juuriselleriä
  • 500 g sipulia
  • 3-4  valkosipulin kynttä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 12 lasagnelevyä

Ohje

  1. Raasta porkkanat ja juuriselleri karkealla raastinterällä, esim. monitoimikoneessa. Hienonna sipulit.
  2. Kuumenna Oivariini tilavassa paistokasarissa tai pinnoitetussa kattilassa. Kuullota siinä kasviksia keskilämmöllä n. 10 min. Sekoittele, älä ruskista.
  3. Lisää suola, valkopippuri, ruokakerma ja tomaattimurska. Sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Nosta levyltä.
  4. Lisää maito, 2/3 juustoraasteesta sekä hienonnettu persilja.
  5. Laita lasagnevuokaan kerroksittain juureskastiketta ja lasagnelevyjä. Aloita ja lopeta juureskastikkeella. Ripota loppu juustoraaste ruoan pinnalle.
  6. Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  7. Nosta lasagne uunista. Anna vetäytyä alumiinifoliolla peitettynä 10 min ennen tarjoamista.
  8. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 10 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search