
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
desilitraa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 500 g kasviksia, esim. porkkana, kukka- tai parsakaali
- vettä
- 500 g kasviksia, esim. porkkana, kukka- tai parsakaali
- vettä
Jaa resepti
Ohje
- Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä ne kypsiksi joko höyrykattilassa tai vedessä (lisää vettä vain sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät).
- Soseuta kasvikset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella joko erikseen tai sekoituksena. Jos käytät kasvisten keittämiseen höyrykattilaa, lisää soseen joukkoon tilkka keitettyä vettä, jotta saat sopivan paksuisen soseen.
- Lusikoi jäähtynyt sose jääpalarasiaan. Peitä foliolla ja pakasta.
- Kun sose on jäätynyt, irrota palat ja siirrä ne pakastusrasiaan tai -pusseihin. Merkitse päälle soseen nimi ja valmistuspäivämäärä.
- Siirrä takaisin pakastimeen.
- Annoksesta saat n. 70 kuutiota. Tarjoa niitä esim. perunasoseen kanssa. Halutessasi voit lisätä joukkoon liha- tai kalasosekuution.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
41 kcal
Proteiini
1,4 g
Hiilihydraatti
8,1 g
Rasva
0,3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.