Kauraleipä

Kauraleipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kauraleipä

Rapeakuorinen ja maukas artesaanikauraleipä syntyy kotona helposti. Taikina tekeytyy itsestään jääkaapissa, eikä vaivaamista tarvita. Aivan pelkästä kaurasta leipää ei kannata valmistaa, sillä leipä jää tällöin tiiviiksi ja matalaksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
20 h
uunissa
45 min
Yhteensä
21 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

88 arvostelua

Ainekset1 leipä

1 leipä
3 ½ dl
vettä
1 tl
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 dl
kaurajauhoa
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 - 2 rkl
hunajaa

Tarjoiluun

Valio Luomu™ maasdam juustoa

tai Valio Luomu™ kermajuustoa

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä pöydällä n. ½ - 1 h.
  2. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli 12 - 18 h.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön. Kaada jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikina palloksi. Ripottele jauhoja taikinan päälle. Peitä väljästi kelmulla ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi n. 1 h.
  4. Kuumenna uuni 250 asteiseksi. Laita uuniin kuumenemisen ajaksi pienehkö, pyöreä, kannellinen valurautapata tai muu uunin kestävä astia.
  5. Nosta taikina kuumaan pataan. Paista ensin kansi päällä 30 min, poista kansi ja paista vielä 15 min.
  6. Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa luomuvoin ja luomujuuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›