Kauraleipä

Kauraleipä

21 h
helppo
202 kcal / 100g
4
13

Rapeakuorinen ja maukas artesaanikauraleipä syntyy kotona helposti. Taikina tekeytyy itsestään jääkaapissa, eikä vaivaamista tarvita. Aivan pelkästä kaurasta leipää ei kannata valmistaa, sillä leipä jää tällöin tiiviiksi ja matalaksi.

Ainekset

1 leipä
3 ½ dl
vettä
1 tl
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 dl
kaurajauhoa
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 - 2 rkl
hunajaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä pöydällä n. ½ - 1 h.
  2. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli 12 - 18 h.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön. Kaada jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikina palloksi. Ripottele jauhoja taikinan päälle. Peitä väljästi kelmulla ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi n. 1 h.
  4. Kuumenna uuni 250 asteiseksi. Laita uuniin kuumenemisen ajaksi pienehkö, pyöreä, kannellinen valurautapata tai muu uunin kestävä astia.
  5. Nosta taikina kuumaan pataan. Paista ensin kansi päällä 30 min, poista kansi ja paista vielä 15 min.
  6. Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa luomuvoin ja luomujuuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
3 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)