
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKermakastikepohja
- 1 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- ½ kana- tai liha-juuresliemikuutiota
- 1 tl soijakastiketta
- 0 kg mustapippuria myllystä
Sinappikastike
- 1½ rkl vahvaa sinappia
Yrttikastike
- 1 rkl tuoretta timjamia ja/tai rosmariinia
- ½ dl tuoretta persiljaa
Karpalokastike
- ½ dl karpalohyytelöä
- 2 tl sitruunamehua
- 0 kg murskattua rosépippuria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kattilaan kylmä vesi ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi vispilällä tai puuhaarukalla. Lisää ruokakerma ja puolikas liemikuutio
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min.
- Mausta soijalla ja pippurilla. Jos tarjoat kermakastikepohjan kastikkeena, lisää joukkoon 1/2 dl hienonnettua persiljaa. Tarjoa esim. liha- ja broileripyöryköiden tai porsaan fileepihvien kanssa.
Sinappikastike
- Mausta kermakastikepohja sinapilla.
- Tarjoa esim. liha- ja broileripyöryköiden tai porsaan fileepihvien kanssa
Yrttikastike
- Mausta kermakastikepohja tuoreella, hienonnetulla timjamilla ja rosmariinilla. Anna hautua 3 - 5 min. Voit korvata tuoreet yrtit 1/2 - 1 tl:lla kuivattuja yrttejä, esim. Provencalen yrtit.
- Lisää persiljasilppu sekä tarvittaessa tilkka vettä.
- Tarjoa kasvispihvien, kalan, kanan tai possun kastikkeena.
Karpalokastike
- Sulata kermakastikepohjaan karpalohyytelö. Voit korvata sen myös punaherukkahyytelöllä.
- Mausta kastike sitruunamehulla. Ripota annoksen päälle rosépippuria.
- Tarjoa riistaruoan tai naudanlihapihvien kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
126 kcal
Proteiini
1,7 g
Hiilihydraatti
12,1 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- murskattua rosépippuria