Kermakastikepohja ja 3 muunnosta

Kermakastikepohja ja 3 muunnosta

15 min
helppo
90 kcal / 100g
5
6

Kermakastikepohja käy sellaisenaan kastikkeeksi, mutta myös sen muuntelu on helppoa. Sinusta kehkeytyy näin kastikemestari, ellet sitä jo ole!

Ainekset

4 annosta

Kermakastikepohja

1 dl
vettä
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
½
kana- tai liha-juuresliemikuutiota
1 tl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä

Sinappikastike

1 ½ rkl
vahvaa sinappia

Yrttikastike

1 rkl
tuoretta timjamia ja/tai rosmariinia
½ dl
tuoretta persiljaa

Karpalokastike

½ dl
2 tl
sitruunamehua
murskattua rosépippuria

Ohje

  1. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi vispilällä tai puuhaarukalla. Lisää ruokakerma ja puolikas liemikuutio
  2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min.
  3. Mausta soijalla ja pippurilla. Jos tarjoat kermakastikepohjan kastikkeena, lisää joukkoon 1/2 dl hienonnettua persiljaa. Tarjoa esim. liha- ja broileripyöryköiden tai porsaan fileepihvien kanssa.
  4. Sinappikastike

  5. Mausta kermakastikepohja sinapilla.
  6. Tarjoa esim. liha- ja broileripyöryköiden tai porsaan fileepihvien kanssa
  7. Yrttikastike

  8. Mausta kermakastikepohja tuoreella, hienonnetulla timjamilla ja rosmariinilla. Anna hautua 3 - 5 min. Voit korvata tuoreet yrtit 1/2 - 1 tl:lla kuivattuja yrttejä, esim. Provencalen yrtit.
  9. Lisää persiljasilppu sekä tarvittaessa tilkka vettä.
  10. Tarjoa kasvispihvien, kalan, kanan tai possun kastikkeena.
  11. Karpalokastike

  12. Sulata kermakastikepohjaan karpalohyytelö. Voit korvata sen myös punaherukkahyytelöllä.
  13. Mausta kastike sitruunamehulla. Ripota annoksen päälle rosépippuria.
  14. Tarjoa riistaruoan tai naudanlihapihvien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön7.4.2012 kello 14:46
Mansikkapipolle: kuullota paljon sipulia ja vähän valkosipulia. Lisää pari lusikallista vehnäjauhoa. Sekoittele. Lisää vettä niin paljon, että kastike on sopivan sakeaa. Paloittele 2 kovaksi keitettyä kananmunaa. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla. Syö sellaisenaan tai kukka- ja parsakaalin kanssa. Sopii kalan kanssa sietämättömän hyvin.
mansikkapipo25.1.2012 kello 16:17
^ 95410 Kananmunaa? Hyh. Mutta muuten kuulostaa hyvältä (:
9541022.1.2012 kello 11:13
Kalakastike. Käytä kalaliemikuutiota ja korvaa soijakastike sitruunamehulla. Lisää lopuksi silputtua tilliä (itselläni puolikas luomuruukkutilli oli juuri sopiva määrä) ja nokare voita. Lisäämällä murskatun kovaksikeitetyn kananmunan kastikkeesta saa vielä täyteläisemmän.