Klementiinijuustokakku

Klementiinijuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Klementiinijuustokakku

Klementiinijuustokakku

Rapean mantelinen cantuccini-keksipohja ja raikkaan sitruksinen klementiinihilloke yhdistettynä sitrusjuustokakkuun on herkullinen ja raikas kahvipöydän tarjottava.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

200 g
cantuccini-keksejä
75 g

Täyte ja hilloke

3 ½
liivatelehteä
4
klementiiniä
1 + ½ dl
½ dl
hillosokeria
2
tähtianista
1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
2 dl

Kiille ja koristelu

1
liivatelehti
1 dl
makeisia ja nonparelleja

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun Ø 18 - 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuori ja paloittele klementiinit. Keitä 1 dl mehua, hillosokeri ja tähtianikset siirapiksi, 10 min. Lisää joukkoon klementiinit, anna jäähtyä. Poista tähtianikset ja käytä ne koristelussa. Lusikoi hilloke keksipohjan päälle.
  3. Sekoita tuorejuusto ja rahka. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita mehu-liivateseos tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon. Vaahdota kerma, nostele seokseen. Lusikoi täyte hillokkeen päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä väh. 4 h.
  4. Valmista kiille: laita liivatelehti pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Kiehauta mehu. Sulata siihen liivatelehti, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä 1 h. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
248 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.