Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Klementiinijuustokakku

Rapean mantelinen cantuccini-keksipohja ja raikkaan sitruksinen klementiinihilloke yhdistettynä sitrusjuustokakkuun on herkullinen ja raikas kahvipöydän tarjottava.

Klementiinijuustokakku
Klementiinijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g cantuccini-keksejä
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte ja hilloke

  • liivatelehteä
  • 4 klementiiniä
  • 1½ dl
    Valio Hedelmätarha® mandariini-hedelmätäysmehua
    Valio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu on pirteä aloitus päivälle! Laadukas, hedelmälihaa sisältävä aamiais- ja välipalajuoma appelsiineista, mandariineista…
    Valio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • ½ dl hillosokeria
  • 2 tähtianista
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Kiille ja koristelu


Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun Ø 18 - 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuori ja paloittele klementiinit. Keitä 1 dl mehua, hillosokeri ja tähtianikset siirapiksi, 10 min. Lisää joukkoon klementiinit, anna jäähtyä. Poista tähtianikset ja käytä ne koristelussa. Lusikoi hilloke keksipohjan päälle.
  3. Sekoita tuorejuusto ja rahka. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita mehu-liivateseos tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon. Vaahdota kerma, nostele seokseen. Lusikoi täyte hillokkeen päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä väh. 4 h.
  4. Valmista kiille: laita liivatelehti pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Kiehauta mehu. Sulata siihen liivatelehti, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä 1 h. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 18,9 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • makeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search