Kuorrutetut donitsit

Kuorrutetut donitsit

Uppopaistetut donitsit maistuvat yksinkertaisimmillaan sokerissa pyöriteltyinä. Donitsit voi myös kuorruttaa ekstraherkullisiksi. Tässä ohjeessa donitsit kuorrutetaan kahdella maulla: suklaalla ja sitruunalla.

1 h 30 min
haastava
321 kcal / 100g
0
0

Ainekset18 kpl

18 kpl
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
2 dl
3 tl
leivinjauhetta
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja
50 g

Uppopaistoon

1 - 1,5 l
rypsiöljyä

Suklaakuorrutus

2 dl (110 g)
tomusokeria
1 dl
kaakaojauhetta
4 rkl
vettä

Sitruunakuorrutus

3 dl (165 g)
tomusokeria
4 tl
sitruunamehua
1 rkl
vettä
hiven
keltaista karamelliväriä , pastaväri

Donitsien pinnalle

strösseleitä
pistaasipähkinärouhetta

Ohje

  1. Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
  3. Kauli taikina noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (Ø 8 cm) taikinapaloja. Tee niihin keskelle reikä sormella ja pyöritä alustaa vasten niin, että reiästä tulee n. 2 cm leveä.
  4. Uppopaisto (ks. vinkit alla)

  5. Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta (160 - 180 astetta) vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
  6. Kypsennä donitseja pari-kolme kerrallaan. Laske donitsit reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ja valuta donitsit reikäkauhassa ja nosta talouspaperin päälle.
  7. Kuorrutus

  8. Jos valmistat vain yhden kuorrutuksen, tuplaa määrä.
  9. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Neste kannattaa lisätä osissa, jotta saa kerralla sopivan rakenteista. esim. jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.
  10. Valuta kuorrutusta donitseille. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Vinkki

Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta. Paistoöljyn määrää ei ole mukana rav.ainelaskelmassa.Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin, vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
321 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
134 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)