
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Uppopaistoon
- 1-1½ l rypsiöljyä
Suklaakuorrutus
- 110 g (2 dl) tomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 4 rkl vettä
Sitruunakuorrutus
- 165 g (3 dl) tomusokeria
- 4 tl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- keltaista karamelliväriä, pastaväri
Donitsien pinnalle
- 0 kg strösseleitä
- 0 kg pistaasipähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
- Kauli taikina noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (Ø 8 cm) taikinapaloja. Tee niihin keskelle reikä sormella ja pyöritä alustaa vasten niin, että reiästä tulee n. 2 cm leveä.
Uppopaisto (ks. vinkit alla)
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta (160 - 180 astetta) vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
- Kypsennä donitseja pari-kolme kerrallaan. Laske donitsit reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ja valuta donitsit reikäkauhassa ja nosta talouspaperin päälle.
Kuorrutus
- Jos valmistat vain yhden kuorrutuksen, tuplaa määrä.
- Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Neste kannattaa lisätä osissa, jotta saa kerralla sopivan rakenteista. esim. jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.
- Valuta kuorrutusta donitseille. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
541 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
32,9 g
Rasva
44,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- keltaista karamelliväriä
- strösseleitä
- pistaasipähkinärouhetta