Laskiaispullat

Laskiaispullat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Laskiaispullat

Laskiaispullat

Perinteinen laskiaisen ajan väittely alkaa: hillolla vai mantelimassalla? Päätä sinä ja valmista laskiaispullat itse. Seuraava kysymys onkin, että pitääkö ensin syödä kansi vai lusikoida kermat vai...

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa / pellillinen
10 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
2424 arvostelua

Ainekset20 laskiaispullaa

20 laskiaispullaa
50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 - 16 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
150 - 200 g
Valio voita

tai gValio Oivariini® rasvaa

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
raesokeria ja/tai mantelirouhetta

Täyte

2 dl
1 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
mantelimassaa tai mansikkahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
  7. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.