Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laskiaispullat ja maapähkinätäyte

Laskiaispullat mantelimassalla vai hillolla? Ehkäpä tässä olisi herkullinen ratkaisu molempien ystäville: hilloa ja maapähkinällä marmoroitua vaniljaista kermavaahtoa. Herkullista!

Laskiaispullat ja maapähkinätäyte
Laskiaispullat ja maapähkinätäyte

Ainesosat

laskiaispullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Laskiaispullat

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 7½-8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Maapähkinätäyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl (100 g) maapähkinävoita
  • 2 rkl siirappia
  • 1-2 rkl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ dl (150 g) mansikka- tai vadelmahilloa
  • 0 kg tomusokeria

Voiteluun ja pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg mantelilastuja ja/tai raesokeria

Ohje

Taikina

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta 14 pullaa. Kohota ne hyvin pellillä liinan alla
  4. Voitele pullat munalla. Ripottele päälle halutessasi mantelilastuja ja/tai raesokeria.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.

Maapähkinätäyte

  1. Sekoita tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon kerma (1 dl). Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
  2. Notkista huoneenlämpöinen maapähkinävoi siirapilla ja kermalla. Yhdistä täytteen ainekset puolihuolimattomasti, että se jää marmoriseksi. Nosta täyte hetkeksi jääkaapppiin kovettumaan.
  3. Halkaise pullat ja täytä. Viimeistele pullat tomusokerilla.
  4. Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kanssa.

Vinkki

Täyttäminen käy helposti, jos laitat maapähkinätäytteen pursotus- tai minigrip-pussiin. Leikkaa saksilla 13 - 15 mm:n aukko. Pursota renkaaksi. Lisää hillo keskelle.

Maapähkinä-vaniljavaahto sopii hyvin tarjottavaksi myös pannukakun, vohveleiden tai Köyhien ritareiden kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 300 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 36,3 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
  • kananmunaa
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search