Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohiraviolit

Raviolilla tarkoitetaan pyöreitä tai kulmikkaita munapastatyynyjä, joiden reuna on usein sahalaitainen. Täytteenä on monesti jauhettua lihaa, mutta myös kalaa ja kinkkua.

Lohiraviolit
Lohiraviolit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

 • 0 kg sitruunan kuori raastettuna
 • 3½ dl durumvehnäjauhoja
 • ½ tl suolaa
 • 2 kananmunaa
 • ½ dl sitruunamehua

Lohi-juustotäyte

Voi-tillikastike

 • 50 g
  Valio voita
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen
 • ½ dl tilliä
 • 0 kg parmesaania

Ohje

Pastataikinan valmistus

 1. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen keltainen pintakuori ohuelti.Yhdistä aineet yleiskoneen kulhossa, lisää viimeisenä sitruunamehu. Sekoita 1 - 2 min K-vatkainta käyttäen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Muotoile taikinapallo käsissäsi tiiviiksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Täytteen valmistus

 1. Poista savulohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot ja/tai rasva. Sekoita hienonnettu kala tuorejuustoon.

Raviolien valmistus

 1. Leikkaa taikinasta pienehköjä paloja. Kauli palat pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen, n.10 cm:n levyinen nauhamainen levy jauhotetulle työpöydälle. Lusikoi täytettä 5 - 6 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen kaulittu levy päälle. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Leikkaa ylimääräinen taikina leivinpyörällä (raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm).
 2. Nosta valmiit raviolityynyt jauhotetulle leivinpaperille. Keitä suolalla maustetussa, runsaassa vedessä 5 min. Nostele reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.

Tarjoilu

 1. Yhdistä sulatettu voi ja hienonnettu tilli. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti. Halutessasi voit raastaa pinnalle parmesaani juustoa

Vinkki

Voit halutessasi valmistaa taikinan käsin. Alusta kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min. Raviolilevyt voi kaulita kaulimella, mikäli pastakonetta ei ole käytettävissä

Voit tehdä raviolitaikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal
Proteiini 11,6 g
Hiilihydraatti 17,1 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • sitruunan kuori
 • parmesaania
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search