Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 0 kg sitruunan kuori raastettuna
- 3½ dl durumvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua
Lohi-juustotäyte
- 300 g savukirjolohta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoaValio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
Voi-tillikastike
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl tilliä
- 0 kg parmesaania
Jaa resepti
Ohje
Pastataikinan valmistus
- Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen keltainen pintakuori ohuelti.Yhdistä aineet yleiskoneen kulhossa, lisää viimeisenä sitruunamehu. Sekoita 1 - 2 min K-vatkainta käyttäen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Muotoile taikinapallo käsissäsi tiiviiksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Täytteen valmistus
- Poista savulohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot ja/tai rasva. Sekoita hienonnettu kala tuorejuustoon.
Raviolien valmistus
- Leikkaa taikinasta pienehköjä paloja. Kauli palat pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen, n.10 cm:n levyinen nauhamainen levy jauhotetulle työpöydälle. Lusikoi täytettä 5 - 6 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen kaulittu levy päälle. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Leikkaa ylimääräinen taikina leivinpyörällä (raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm).
- Nosta valmiit raviolityynyt jauhotetulle leivinpaperille. Keitä suolalla maustetussa, runsaassa vedessä 5 min. Nostele reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
Tarjoilu
- Yhdistä sulatettu voi ja hienonnettu tilli. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti. Halutessasi voit raastaa pinnalle parmesaani juustoa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
251 kcal
Proteiini
11,6 g
Hiilihydraatti
17,1 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuori
- parmesaania
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.