Lohiraviolit

Lohiraviolit

1 h 15 min
haastava
259 kcal / 100g
0
0

Raviolilla tarkoitetaan pyöreitä tai kulmikkaita munapastatyynyjä, joiden reuna on usein sahalaitainen. Täytteenä on monesti jauhettua lihaa, mutta myös kalaa ja kinkkua.

Ainekset

5 annosta

Taikina

yhden
sitruunan kuori raastettuna
3 ½ dl
durumvehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
½ dl
sitruunamehua

Lohi-juustotäyte

300 g
savukirjolohta (perattuna 250 g)
1 rasia (200 g)

Voi-tillikastike

50 g
½ dl
tilliä
parmesaania

Ohje

  1. Pastataikinan valmistus

  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen keltainen pintakuori ohuelti.Yhdistä aineet yleiskoneen kulhossa, lisää viimeisenä sitruunamehu. Sekoita 1 - 2 min K-vatkainta käyttäen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Muotoile taikinapallo käsissäsi tiiviiksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Täytteen valmistus

  4. Poista savulohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot ja/tai rasva. Sekoita hienonnettu kala tuorejuustoon.
  5. Raviolien valmistus

  6. Leikkaa taikinasta pienehköjä paloja. Kauli palat pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen, n.10 cm:n levyinen nauhamainen levy jauhotetulle työpöydälle. Lusikoi täytettä 5 - 6 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen kaulittu levy päälle. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Leikkaa ylimääräinen taikina leivinpyörällä (raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm).
  7. Nosta valmiit raviolityynyt jauhotetulle leivinpaperille. Keitä suolalla maustetussa, runsaassa vedessä 5 min. Nostele reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
  8. Tarjoilu

  9. Yhdistä sulatettu voi ja hienonnettu tilli. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti. Halutessasi voit raastaa pinnalle parmesaani juustoa

Vinkki

* Voit halutessasi valmistaa taikinan käsin. Alusta kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min. Raviolilevyt voi kaulita kaulimella, mikäli pastakonetta ei ole käytettävissä* Voit tehdä raviolitaikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
14 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)