Lohiraviolit

Lohiraviolit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lohiraviolit

Lohiraviolit

Raviolilla tarkoitetaan pyöreitä tai kulmikkaita munapastatyynyjä, joiden reuna on usein sahalaitainen. Täytteenä on monesti jauhettua lihaa, mutta myös kalaa ja kinkkua.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta

Taikina

yhden
sitruunan kuori raastettuna
3 ½ dl
durumvehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
½ dl
sitruunamehua

Lohi-juustotäyte

300 g
savukirjolohta (perattuna 250 g)
1 rasia (200 g)

Voi-tillikastike

50 g
½ dl
tilliä
parmesaania

Ohje

  1. Pastataikinan valmistus

  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen keltainen pintakuori ohuelti.Yhdistä aineet yleiskoneen kulhossa, lisää viimeisenä sitruunamehu. Sekoita 1 - 2 min K-vatkainta käyttäen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Muotoile taikinapallo käsissäsi tiiviiksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Täytteen valmistus

  4. Poista savulohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot ja/tai rasva. Sekoita hienonnettu kala tuorejuustoon.
  5. Raviolien valmistus

  6. Leikkaa taikinasta pienehköjä paloja. Kauli palat pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen, n.10 cm:n levyinen nauhamainen levy jauhotetulle työpöydälle. Lusikoi täytettä 5 - 6 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen kaulittu levy päälle. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Leikkaa ylimääräinen taikina leivinpyörällä (raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm).
  7. Nosta valmiit raviolityynyt jauhotetulle leivinpaperille. Keitä suolalla maustetussa, runsaassa vedessä 5 min. Nostele reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
  8. Tarjoilu

  9. Yhdistä sulatettu voi ja hienonnettu tilli. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti. Halutessasi voit raastaa pinnalle parmesaani juustoa
Vinkki

Vinkki

* Voit halutessasi valmistaa taikinan käsin. Alusta kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min. Raviolilevyt voi kaulita kaulimella, mikäli pastakonetta ei ole käytettävissä* Voit tehdä raviolitaikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›