Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karamellisoitu sipulipasta

Karamellisoitu sipulipasta on täydellinen viikonloppuruoka! Se on helppo valmistaa vain muutamasta simppelistä raaka-aineesta, mutta maku on kaikkea muuta kuin arkinen. Pitkään karamellisoidut sipulit, kerma ja juusto tekevät pastasta vastustamattoman täyteläisen ja lopputuloksena syntyy ihanan umaminen pasta, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan.

Karamellisoitu sipulipasta

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 (n. 500 g) sipulia
  • 3 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 350 g pastaa (esim. spagetti)
  • 1 prk (3.3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • n. 1 dl pastan keitinvettä
  • ½ pkt (à 180 g)
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® juustoa
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® on Bergkäse-tyyppinen vuoristojuusto juustonystäville, jotka arvostavat voimakkaan aromaattista makumaailmaa. Pitkä 14…
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® e180 g

Viimeistelyyn

  • 0 kg tuoretta lehtipersiljaa

Ohje

  1. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla. Lisää sipulit, sokeri ja suola. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja karamellisoituneet. Mausta balsamiviinietikalla karamellisoinnin loppuvaiheessa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota talteen hieman pastan keitinvettä.
  4. Lisää karamellisoitujen sipulien joukkoon kerma ja noin 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita, ja anna hieman kiehahtaa.
  5. Lisää pannulle valutettu pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja viimeistele lopuksi tuoreella lehtipersiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 218 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.