Purjo-perunasosekeitto

Purjo-perunasosekeitto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Purjo-perunasosekeitto

Purjo-perunasosekeitto

Perinteinen purjo-perunasosekeitto on maistuva ja edullinen lounas. Käytä purjo kokonaan, jolloin saat keittoon kauniin vihreän värin. Paistetut perunankuoret tuovat keittoon rapsahtelevaa rakennetta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 isoa (n. 275 g)
jauhoista perunaa
2 isoa (600 g)
purjoa
8 dl
vettä
1
luomukasvisliemikuutio
1 prk (250 g)
ripaus
mustapippuria

Pinnalle

peruna n kuoria
1 rkl
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Pese perunat ja halkaistu purjo hyvin. Kuori perunat, säästä kuoret. Paloittele perunat ja purjo.
  2. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi.
  4. Lisää Koskenlaskija, sekoita. Anna kiehahtaa samalla sekoitellen. Tarkista suola. Nosta kattila levyltä, peitä kannella
  5. Sekoita perunankuorien joukkoon Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 250 asteessa n. 4 min tai paista pannulla, kunnes kuoret rapeutuvat.
  6. Tarjoa peruna-purjososekeitto paahdettujen perunankuorilastujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.