Luumuinen Schwarzwaldin kakku

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Luumuinen Schwarzwaldin kakku

Luumuinen Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku on kirsikoilla ja kermavaahdolla täytetty tuhdin suklainen kakku, jonka alkuperä on Saksan eteläosissa. Tässä ohjeessa kakun maku täydentyy jouluisella luumurahkalla. Herkullista!

13 h 15 min
keskitaso
288 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 annosta

12 annosta

Suklaakakku

4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
1 dl
4 dl

Luumu-kanelivaahto

2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
2 dl

Lisäksi

1 dl
kirsikkahilloa

tai mustaherukkahilloa
2 rkl
likööriä , hillon mukaan
50 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
  2. Lisää koko ajan sekoittaen munat, Oivariini ja lopuksi maito. Kaada taikina 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 45 - 55 min, riippuen vuoan koosta. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin. (Huom! Kakun kanteen muodostuu kuoppa, joka kakkua kootessa täytetään luumu-kanelivaahdolla. Älä siis huolestu.)
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan.
  6. Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä. Rouhi suklaa.
  7. Täytä kakku hillolla ja kerma-rahkavaahdolla. Ripottele täyteväleihin myös suklaata.
  8. Koristele rouhitulla suklaalla.
Vinkki

Vinkki

Kakkupohja voi hyvin tehdä 1 - 3 päivää täyttämistä ennen jääkaappiin tai aikaisemmin ja pakastaa. Se mehevöityy säilytyksen aikana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
288 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›