
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 45 min
Yhteensä
13 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSuklaakakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 kananmunaa
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
4 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Luumu-kanelivaahto
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Lisäksi
-
1 dl
kirsikkahilloa
- 1 dl mustaherukkahilloa
Voit kokeilla myös - 2 rkl likööriä, hillon mukaan
- 50 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
- Lisää koko ajan sekoittaen munat, Oivariini ja lopuksi maito. Kaada taikina 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun kakkuvuokaan.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 45 - 55 min, riippuen vuoan koosta. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
- Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin. (Huom! Kakun kanteen muodostuu kuoppa, joka kakkua kootessa täytetään luumu-kanelivaahdolla. Älä siis huolestu.)
- Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan.
- Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä. Rouhi suklaa.
- Täytä kakku hillolla ja kerma-rahkavaahdolla. Ripottele täyteväleihin myös suklaata.
- Koristele rouhitulla suklaalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
33,7 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa