Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumuinen Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku on kirsikoilla ja kermavaahdolla täytetty tuhdin suklainen kakku, jonka alkuperä on Saksan eteläosissa. Tässä ohjeessa kakun maku täydentyy jouluisella luumurahkalla. Herkullista!

Luumuinen Schwarzwaldin kakku
Luumuinen Schwarzwaldin kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaakakku

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Luumu-kanelivaahto

  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Lisäksi

  • 1 dl
    kirsikkahilloa
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 dl mustaherukkahilloa
  • 2 rkl likööriä, hillon mukaan
  • 50 g tummaa suklaata

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
  2. Lisää koko ajan sekoittaen munat, Oivariini ja lopuksi maito. Kaada taikina 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 45 - 55 min, riippuen vuoan koosta. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin. (Huom! Kakun kanteen muodostuu kuoppa, joka kakkua kootessa täytetään luumu-kanelivaahdolla. Älä siis huolestu.)
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan.
  6. Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä. Rouhi suklaa.
  7. Täytä kakku hillolla ja kerma-rahkavaahdolla. Ripottele täyteväleihin myös suklaata.
  8. Koristele rouhitulla suklaalla.

Vinkki

Kakkupohja voi hyvin tehdä 1 - 3 päivää täyttämistä ennen jääkaappiin tai aikaisemmin ja pakastaa. Se mehevöityy säilytyksen aikana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 30,6 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search