Luumuinen Schwarzwaldin kakku

Luumuinen Schwarzwaldin kakku

13 h 15 min
keskitaso
262 kcal / 100g
0
0

Schwarzwaldin kakku on kirsikoilla ja kermavaahdolla täytetty tuhdin suklainen kakku, jonka alkuperä on Saksan eteläosissa. Tässä ohjeessa kakun maku täydentyy jouluisella luumurahkalla. Herkullista!

Ainekset

12 annosta

Suklaakakku

4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
1 dl
4 dl

Luumu-kanelivaahto

2 prk (à 200 g)
2 dl

Lisäksi

1 dl
kirsikkahilloa
2 rkl
likööriä , hillon mukaan
50 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
  2. Lisää koko ajan sekoittaen munat, Oivariini ja lopuksi maito. Kaada taikina 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun kakkuvuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 45 - 55 min, riippuen vuoan koosta. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
  4. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin. (Huom! Kakun kanteen muodostuu kuoppa, joka kakkua kootessa täytetään luumu-kanelivaahdolla. Älä siis huolestu.)
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan.
  6. Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä. Rouhi suklaa.
  7. Täytä kakku hillolla ja kerma-rahkavaahdolla. Ripottele täyteväleihin myös suklaata.
  8. Koristele rouhitulla suklaalla.

Vinkki

Kakkupohja voi hyvin tehdä 1 - 3 päivää täyttämistä ennen jääkaappiin tai aikaisemmin ja pakastaa. Se mehevöityy säilytyksen aikana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)