Maitosuklaavaahto

Maitosuklaavaahto

10 min
keskitaso
349 kcal / 100g
7
10

Herkullinen maitosuklaavaahto syntyy vähistä raaka-aineista. Tämä herkku maistuu jälkiruokana sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota vaahdon kanssa tuoreita marjoja.

Ainekset

4 annosta
200 g
maitosuklaata esim. Fazerin sininen
1 dl
4
valkuaista

Koristeluun

suklaata rouhittuna

Ohje

  1. Paloittele suklaa. Sulata mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen.
  2. Lämmitä kerma n. 45 asteiseksi. Sekoita kerma suklaan joukkoon. Lisää lopuksi pehmeäksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
  3. Lusikoi vaahtoa annosmaljoihin. Koristele rouhitulla suklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
349 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
24 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
209 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

HelläHellä26.4.2017 kello 15:54
Tää on super hyvä ja helppo!! Oon tehny tummasta suklaasta ja lisänny sokeria kermaan ja vielä ripauttanu kaakaojauhetta (tummaa) mukaan! Herkkua!!
ValioAnna Koekeittiöltä3.2.2016 kello 8:54
Hei, kuulostaa sille, että kerma-suklaaseos on ollut liian kuumaa tai valkuaiset vatkattu liian löysäksi vaahdoksi. Suklaan voisi sulatta myös siten, että kuumentaa ensin kerman kiehuvaksi, ottaa pois liedeltä ja sulattaa sen jälkeen suklaan siihen samalla sekoitellen. Tällöin seoksesta ei tule liian kuumaa vahingossa. Valkuaisvaahto saa olla kuohkeaa vaahtoa, mutta ei kokkareisen kovaa, jolloin se ei enää sekoitu nätisti suklaa-kermaseokseen vaan jää "paloiksi".
Nimetön2.2.2016 kello 20:31
Mitä tein väärin, kun lisäsin valkuaisvaahdon, joka liukeni kermasuklaaseokseen? Eli vaahto ns. suli. Oliko kermasuklaaseos liian kuumaa vai mikäköhän meni pieleen? :)