Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaamousse

Helppo suklaamousse valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta ja se on silti juhlava jälkiruoka. Herkullisen maun takaa aito kuohukerma ja suklaa!

Suklaamousse
Suklaamousse

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pinnalle

  • 0 kg suklaakoristeita tai -rouhetta

Ohje

  1. Mittaa 1 dl kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähdytystä nostamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.
  2. Vatkaa loppu kerma (2,3 dl) vaahdoksi.
  3. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
  4. Lusikoi tai pursota jälkiruoka-astioihin tai kahvikuppeihin.
  5. Peitä ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  6. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 381 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 19,6 g
Rasva 32,3 g
Tyydyttynyt rasva 18,6 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaakoristeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search