Suklaamousse

Suklaamousse

1 h 20 min
helppo
393 kcal / 100g
18
22

Helppo suklaamousse on nopea, mutta juhlava jäkiruoka. Koristele mousse keksinmuruilla, pähkinöillä tai kuivatuilla marjoilla.

Ainekset

5 annosta
2 dl
100 g
taloussuklaata (Fazer)

Koristeluvinkkejä

paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
piparimuruja
kuivattuja karpaloita tai mustikoita
pistaasipähkinärouhetta paahdettuna
suklaarouhetta , esim. valkosuklaasta

Ohje

  1. Mittaa kermasta 0,75 dl kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa loppu kerma (1,25 dl) vaahdoksi.
  3. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
  4. Lusikoi pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin.
  5. Peitä ja nosta jääkaappiin vähintään 1 - 2 tunniksi, jotta maut tasoittuvat.
  6. Valitse haluamasi koristeet tai nauti sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
393 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
34 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (20)

ValioAnna Koekeittiöltä5.3.2018 kello 13:21
Hei, kiitos kommentista. Emme valitettavasti saa murtolukuja merkittyä pienillä numeroilla tekstiin ja muoto 1 1/4 helposti näyttää sille, että ykkösten välissä ei ole välilyöntiä. Täsmennän määrää ohjeeseen desimaaliluvulla.
Nimetön3.3.2018 kello 10:25
Kiitos ohjeesta, mutta oikolukekaa se. 11/4 dl...
Nimetön31.12.2016 kello 18:30
Erittäin helppo ja mutkaton suklaamousse-resepti! Korvasin ohjeessa olevan suklaan joululta jääneillä Geisha-konvehdeilla (noin 150g) sekä lisäsin noin 1 tl tummaa kaakaojauhetta, jotta suklaan maku ei jää liian miedoksi. Lopputulos oli oikein mainio pähkinäisellä vivahteella. Jos on aloittelija moussen teossa, kannattaa muistaa, että suklaa-kerma seoksen pitää antaa jäähtyä riittävästi. Ja kaikkea jääkaappikylmää vaahdotettua kermaa ei pidä läntätä kerralla suklaa-kerman sekaan vaan sekoitella ensin noin 1/4 osa vaahdosta lämpötilojen tasoittamiseksi ja sitten lopput vaikka nuolijalla käännellen.