Suklaamousse

Suklaamousse

Helppo suklaamousse on nopea, mutta juhlava jäkiruoka. Koristele mousse keksinmuruilla, pähkinöillä tai kuivatuilla marjoilla.

1 h 20 min
helppo
393 kcal / 100g
18
20

Ainekset5 annosta

5 annosta
2 dl
100 g
taloussuklaata (Fazer)

Koristeluvinkkejä

paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
piparimuruja
kuivattuja karpaloita tai mustikoita
pistaasipähkinärouhetta paahdettuna
suklaarouhetta , esim. valkosuklaasta

Ohje

  1. Mittaa kermasta 0,75 dl kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa loppu kerma (1,25 dl) vaahdoksi.
  3. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
  4. Lusikoi pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin.
  5. Peitä ja nosta jääkaappiin vähintään 1 - 2 tunniksi, jotta maut tasoittuvat.
  6. Valitse haluamasi koristeet tai nauti sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
393 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
34 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)