Matcha-mochi jäätelöpallerot

Matcha-mochi jäätelöpallerot

7 h 15 min
haastava
203 kcal / 100g
1
2

Mochi on japanilainen riisileivonnainen, joka on perinteisesti valmistettuna melko monimutkainen. Tällä ohjeella valmistat mochin kotikonstein ja pääset kiinni sen makumaailmaan. Kätke vihreällä teellä maustetun mochin sisään sitruunainen jäätelöpallo. Näiden teko vie aikaa ja vaatii hieman harjoittelua, mutta onneksi ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Ainekset

24 kpl

Täyte

¼ dl
glukoosisiirappia
1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)

Mochimassa eli riisimakeistaikina

2 dl
vettä
2 dl
riisijauhoja
1 ½ dl (80 g)
tomusokeria
1 rkl
kuumaa vettä
1 ½ tl
jauhettua vihreää teetä , matcha

Ohje

  1. Valmista täyte sekoittamalla raaka-aineet. Lusikoi täyte silikonimuottilevyyn. Paras tähän tarkoitukseen on 24-koloinen puolipallo-silikonivuoka, jossa yhden palllon halkaisija on on 3 cm. Pyöreä muotoisen jäätelöpallon päällystäminen mochimassalla on helpompaa. Täytettä jää hieman yli, mutta sen voi herkutella haluamallaan tavalla.
  2. Nosta pallerot pakastimeen. Anna jäätyä mahdollisimman koviksi, väh. 4 h.
  3. Mittaaa vesi, riisijauhot, tomusokeri ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna puulastalla tai -haarukalla samalla sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua ja sitkistyä, sekoita todella voimakkaasti. Nosta kattila liedeltä ja jatka voimakasta sekoittamista muutama min.
  4. Kaada seos mikronkestävään kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Tee muutama ilma-aukko kelmuun.
  5. Kuumenna mikrossa 900 W teholla 1 min. Sekoita ja jatka vielä 1 min 30 s kypsennystä. Sekoita.
  6. Sekoita 1 rkl kiehahtanutta vettä ja matcha-jauhe tasaiseksi. Kaada neste lämpimään mochimassaan. Sekoita taas voimakkaasti. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  7. Pyörittele taikinasta 24 palloa. Taputtele ne käsissä tai kaulimella littanoiksi. Koon tulee olla sellainen, että jäätelöpallon saa taikinan sisään. Kuorruttaminen helpottuu jos muotoilet ne käsissä jo valmiiksi hieman kuperan muotoisiksi. Jos taikina tarttuu, siivilöi perunajauhoa ohuelti leivinpöydälle ja painele taikinaa siihen kevyesti. Pyri käyttämään mahdollisimman vähän jauhoa.
  8. Päällystä sitrusjäätelöt pienissä erissä mochitaikinalla, jotta jäätelöpåallot eivät sula. Nipistä taikina alaosasta kiinni. Nosta valmis pallero takaisin pakkaseen.
  9. Pakasta mochipallot. Nosta pallerot huoneenlämpöön 10 min ennen tarjoilua. (Taikinan väri muuttuu pakastettaessa, mutta se palautuu, kun pinta sulaa.)
  10. Tarjoa pikkuleivonnaisten tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
2 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)