
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
7 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTäyte
- ¼ dl glukoosisiirappia
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
Mochimassa eli riisimakeistaikina
- 2 dl vettä
- 2 dl riisijauhoja
- 80 g (1,5 dl) tomusokeria
- 1 rkl kuumaa vettä
- 1½ tl jauhettua vihreää teetä, matcha
Jaa resepti
Ohje
- Valmista täyte sekoittamalla raaka-aineet. Lusikoi täyte silikonimuottilevyyn. Paras tähän tarkoitukseen on 24-koloinen puolipallo-silikonivuoka, jossa yhden pallon halkaisija on 3 cm. Pyöreän jäätelöpallon päällystäminen mochimassalla on helpompaa. Täytettä jää hieman yli, mutta sen voi herkutella haluamallaan tavalla.
- Nosta pallerot pakastimeen. Anna jäätyä mahdollisimman koviksi, väh. 4 h.
- Mittaa vesi, riisijauho ja tomusokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna puulastalla tai -haarukalla samalla sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua ja sitkistyä, sekoita todella voimakkaasti. Nosta kattila liedeltä ja jatka voimakasta sekoittamista muutama min.
- Kaada seos mikronkestävään kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Tee muutama ilma-aukko kelmuun.
- Kuumenna mikrossa 900 W teholla 1 min. Sekoita ja jatka vielä 1 min 30 s kypsennystä. Sekoita.
- Sekoita 1 rkl kiehahtanutta vettä ja matcha-jauhe tasaiseksi. Kaada neste lämpimään mochimassaan. Sekoita taas voimakkaasti. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Pyörittele taikinasta 24 palloa. Taputtele ne käsissä tai kaulimella littanoiksi. Koon tulee olla sellainen, että jäätelöpallon saa taikinan sisään. Kuorruttaminen helpottuu, jos muotoilet ne käsissä jo valmiiksi hieman kuperan muotoisiksi. Jos taikina tarttuu, siivilöi perunajauhoa ohuelti leivinpöydälle ja painele taikinaa siihen kevyesti. Pyri käyttämään mahdollisimman vähän jauhoa.
- Päällystä sitrusjäätelöt pienissä erissä mochitaikinalla, jotta jäätelöpallot eivät sula. Nipistä taikina alaosasta kiinni. Nosta valmis pallero takaisin pakastimeen.
- Pakasta mochipallot. Nosta pallerot huoneenlämpöön 10 min ennen tarjoilua. (Taikinan väri muuttuu pakastettaessa, mutta se palautuu, kun pinta sulaa.)
- Tarjoa pikkuleivonnaisten tapaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
206 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
32,1 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa