Minttu-mansikkakakku

Minttu-mansikkakakku

Minttu antaa mukavaa twistiä perinteiselle suklaan ja mansikan yhdistelmälle.

10 h 35 min
keskitaso
241 kcal / 100g
6
7

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 pkt (175 g)
Domino minttu -keksejä
50 g

Täyte

8
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
7 dl
mansikoita
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 prk (250 g)
2 ½ dl

Koristeeksi

1 dl
2 tl
sokeria
3 dl
mansikoita
50 g
minttusuklaata , esim. Marabou

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita keksimurskaan voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos kevyesti pohjalle.
  2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min. Soseuta mansikat (myös pakastemansikat käyvät), lisää sokerit ja sekoita. Lisää maitorahka.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä hetken samalla sekoittaen.
  4. Yhdistä liivateseos mansikkasoseeseen. Lisää kerma vaahdotettuna. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja suklaalastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›