Minttu-mansikkakakku

Minttu-mansikkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Minttu-mansikkakakku

Minttu-mansikkakakku

Minttu antaa mukavaa twistiä perinteiselle suklaan ja mansikan yhdistelmälle.

Valmistusaika

Työaika
35 min
hyydytys
10 h
Yhteensä
10 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 pkt (175 g)
Domino minttu -keksejä
50 g

Täyte

8
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
7 dl
mansikoita
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
250 g
2 ½ dl

Koristeeksi

1 dl
2 tl
sokeria
3 dl
mansikoita
50 g
minttusuklaata , esim. Marabou

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita keksimurskaan voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos kevyesti pohjalle.
  2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min. Soseuta mansikat (myös pakastemansikat käyvät), lisää sokerit ja sekoita. Lisää maitorahka.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä hetken samalla sekoittaen.
  4. Yhdistä liivateseos mansikkasoseeseen. Lisää kerma vaahdotettuna. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja suklaalastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›