Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Mummon raparperitartletti

Kolmannessa MasterChef 2025 -jaksossa Samu Majander hurmasi tuomarit Mummon raparperitartaletilla. Valio on MasterChef Suomi 2025 -ohjelman yhteistyökumppani.

Mummon raparperitartletti
Mummon raparperitartletti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,8 rasia (0,75 rs (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 varsi raparperia
  • 2 tl ruokosokeria
  • 5 cm inkivääriä

Viimeistelyyn

  • 0 kg kanelia
  • 0 kg ruokosokeria
  • 4 mintunlehtiä

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Tee piirakkataikina. Siivilöi kulhoon jauhot, voi ja leivinjauhe. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi.
  3. Voitele tartalettivuoat voilla. Asettele taikina vuokiin, peitä foliolla johon olet pistellyt reikiä ja laita uuniin 15 minuutiksi. Kun piirakkapohjat ovat kypsät, ota uunista ja irrota varovasti vuoista. Anna piirakkapohjien jäähtyä hetken.
  4. Laita kulhoon mascarpone, kermaviili, vaniljasokeri ja kaneli. Vatkaa massa kuohkeaksi.
  5. Kuori raparperi ja leikkaa viipaleiksi. Keitä raparperia sokerilla maustetussa vedessä inkiväärin kanssa, kunnes raparperi on pehmeää. Kun raparperi on kypsää, poimi inkivääri pois ja sekoita raparperi mascarpone-kermaviilimassaan.
  6. Lusikoi massa piirakkapohjille. Asettele massan päälle kauniisti raparperin viipaleita, kanelia ja ruokosokeria.
  7. Sulata ruokosokeri toholla ja koristele annokset mintunlehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 16 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kanelia
  • ruokosokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search