Mustaherukkakakku

Mustaherukkakakku

Hyydytetty mustaherukkakakku on raikas, herkullinen kakku. Se on monen suosikki, koska se ei ole liian makea.

12 h 30 min
keskitaso
270 kcal / 100g
1

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
kaurakeksejä
75 g

Täyte

8
liivatelehteä
2 rkl
vettä
200 g (3 1/2 dl)
mustaherukoita
1 ¼ dl
sokeria
1 prk (250 g)
Valio maitorahkaa

tai 1 rasiaValio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
4 dl

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (halkaisija 22 - 23 cm) pohja.
  2. Hienonna keksit. Sekoita ne sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min
  4. Soseuta mustaherukat puolijäisinä monitoimikoneessa. Mausta marjasose sokereilla, sekoita. Lisää maitorahka tai tuorejuusto sekä mustaherukkamehu.
  5. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi kattilassa. Lisää veteen liivatteet. Sekoita kunnes ne sulavat, mutta älä keitä.
  6. Yhdistä täytteeseen liivateseos, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta.
  7. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 t tai yli yön. Irrota vuoasta.
Vinkki

Vinkki

Koristele kakku kesäaikaan viinimarjan lehdillä ja -tertuilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›