Mustaherukkakakku

Mustaherukkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mustaherukkakakku

Mustaherukkakakku

Hyydytetty mustaherukkakakku on raikas, herkullinen kakku. Se on monen suosikki, koska se ei ole liian makea.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
12 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

1 pkt (175 g)
kaurakeksejä
75 g

Täyte

8
liivatelehteä
2 rkl
vettä
200 g (3 1/2 dl)
mustaherukoita
1 ¼ dl
sokeria
250 g
Valio maitorahkaa

tai 1 rasiaValio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
4 dl

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (halkaisija 22 - 23 cm) pohja.
  2. Hienonna keksit. Sekoita ne sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min
  4. Soseuta mustaherukat puolijäisinä monitoimikoneessa. Mausta marjasose sokereilla, sekoita. Lisää maitorahka tai tuorejuusto sekä mustaherukkamehu.
  5. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi kattilassa. Lisää veteen liivatteet. Sekoita kunnes ne sulavat, mutta älä keitä.
  6. Yhdistä täytteeseen liivateseos, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta.
  7. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 t tai yli yön. Irrota vuoasta.
Vinkki

Vinkki

Koristele kakku kesäaikaan viinimarjan lehdillä ja -tertuilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›