Omenapitkot

Omenapitkot

1 h 10 min
keskitaso
256 kcal / 100g
2
3

Nämä omenapitkot tehdään rahkavoitaikinasta, joten niiden kohottamiseen ei kulu aikaa. Vie toinen pitkoista vaikka tervehdykseksi naapurille tai ystävälle.

Ainekset

2 kpl

Taikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia

Täyte

5 (700 g)
isoa, hapahkoa omenaa
1 dl (80 g)
keltaisia rusinoita
1 dl (50 g)
mantelirouhetta
½ dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Päälle

mantelirouhetta ja/tai raesokeria

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi tai paloittele pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täyteaineet keskenään.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoiseksi (n. 20 x 30 cm) levyiksi. Leikkaa taikina pidemmiltä reunoilta keskelle n. 3 cm:n suikaleiksi, kamman tapaan. Jätä keskelle leikkaamaton alue.
  4. Levitä täyte taikinalle. Nostele nauhat täytteen päälle kummaltakin sivulta vuorotellen. Nipistä nauhat kiinni. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  5. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)