Siirry sisältöön
Osterikeitto

Osterikeitto

Kermainen osterikeitto tryffelillä maustettuna tuo alkuruokana tarjottuna hienostuneen makuelämyksen aloittamaan juhlamenuun.

Osterikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g fenkolia
  • 2-3  (100 g) salottisipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 varsi timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tähtianis
  • ½-1 tl suolaa
  • 0 kg valkopippuria myllystä
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä, esim. Chablis
  • 12  (1,5 dl) tuoreita sinisimpukoita
  • 2 tl tryffeliöljyä
  • 4 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 4 osteria
  • 1 pieni tryffeli

Ohje

  1. Kuutioi fenkoli ja hienonna sipulit. Hauduta Oivariini rasvassa melkein kypsiksi. Lisää mausteet ja valkoviini. Kiehauta ja lisää kattilaan hyvin pestyt simpukat. Peitä kannella ja keitä 4 min.
  2. Ota simpukat pois kattilasta, kuori simpukat (käytä vain auenneet) ja pane kylmään odottamaan. Lisää keitinliemeen tryffeliöljy ja kerma. Keitä kokoon kunnes jäljellä on 1/3 osa liemestä. Siivilöi.
  3. Aukaise osterit ja tarkista, että ne ovat eläviä. Kaada osterivesi keiton joukkoon. Pane lautasille simpukat, osterinlihat (ja ohuet tryffeliviipaleet). Vaahdota liemi kevyesti ja kaada lautasille.
  4. Tarjoa alku- tai pääruokakeittona tuoreen leivän kanssa.

LISÄTIETOA SIMPUKOIDEN KÄSITTELYSTÄ

  1. Varaa simpukoita hiukan tarvetta reilummin, sillä usein osa simpukoista on käyttökelvottomia
  2. Osta simpukat mieluiten samana päivänä, jona aiot valmistaa ne. Säilytä simpukat avoimessa tai hengittävässä rasiassa viileässä, jotta ne säilyvät elävinä
  3. Pese sinisimpukat yksitellen ennen valmistusta reilussa kylmässä vedessä. Harjaa kuoret puhtaaksi. Irrota simpukan "parta" raaputtamalla pienellä veitsellä
  4. Simpukat pilaantuvat herkästi. Tarkista ennen keittämistä, että kaikki simpukat ovat elossa. Elävän simpukan kuori on yleensä kiinni. Kopauta avonaisen simpukan kuorta kevyesti, mikäli se vetäytyy kiinni, on simpukka elossa. Jos et ole varma, heitä mieluummin simpukka pois
  5. Keittämisen aikana simpukan tulee avautua. Heitä pois avautumattomat simpukat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 1,7 g
Rasva 13,9 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search