Osterikeitto

Osterikeitto
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Osterikeitto

Osterikeitto

Kermainen osterikeitto tryffelillä maustettuna tuo alkuruokana tarjottuna hienostuneen makuelämyksen aloittamaan juhlamenuun.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
pala (100 g)
fenkolia
2 - 3 (100 g)
salottisipulia
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
1 varsi
timjamia
1
laakerinlehti
1
tähtianis
1/2 - 1 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
4 dl
kuivaa valkoviiniä , esim. Chablis
100 g (12 kpl)
tuoreita sinisimpukoita
2 tl
tryffeliöljyä
4 dl
4
osteria
( 1 pieni
tryffeli )

Ohje

  1. Kuutioi fenkoli ja hienonna sipulit. Hauduta Oivariini rasvassa melkein kypsiksi. Lisää mausteet ja valkoviini. Kiehauta ja lisää kattilaan hyvin pestyt simpukat. Peitä kannella ja keitä 4 min.
  2. Ota simpukat pois kattilasta, kuori simpukat (käytä vain auenneet) ja pane kylmään odottamaan. Lisää keitinliemeen tryffeliöljy ja kerma. Keitä kokoon kunnes jäljellä on 1/3 osa liemestä. Siivilöi.
  3. Aukaise osterit ja tarkista, että ne ovat eläviä. Kaada osterivesi keiton joukkoon. Pane lautasille simpukat, osterinlihat (ja ohuet tryffeliviipaleet). Vaahdota liemi kevyesti ja kaada lautasille.
  4. Tarjoa alku- tai pääruokakeittona tuoreen leivän kanssa.
  5. LISÄTIETOA SIMPUKOIDEN KÄSITTELYSTÄ

  6. Varaa simpukoita hiukan tarvetta reilummin, sillä usein osa simpukoista on käyttökelvottomia
  7. Osta simpukat mieluiten samana päivänä, jona aiot valmistaa ne. Säilytä simpukat avoimessa tai hengittävässä rasiassa viileässä, jotta ne säilyvät elävinä
  8. Pese sinisimpukat yksitellen ennen valmistusta reilussa kylmässä vedessä. Harjaa kuoret puhtaaksi. Irrota simpukan "parta" raaputtamalla pienellä veitsellä
  9. Simpukat pilaantuvat herkästi. Tarkista ennen keittämistä, että kaikki simpukat ovat elossa. Elävän simpukan kuori on yleensä kiinni. Kopauta avonaisen simpukan kuorta kevyesti, mikäli se vetäytyy kiinni, on simpukka elossa. Jos et ole varma, heitä mieluummin simpukka pois
  10. Keittämisen aikana simpukan tulee avautua. Heitä pois avautumattomat simpukat.
Alkuun
Blinit
2 h 15 min
Jälkeen
Red velvet juustokakku
3 h 10 min
Lisukkeeksi
Yrtticiabatta
1 h 8 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
157 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.