Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 100 g fenkolia
- 2-3 (100 g) salottisipulia
- 1 valkosipulin kynsi
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 varsi timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 tähtianis
- ½-1 tl suolaa
- 0 kg valkopippuria myllystä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä, esim. Chablis
- 12 (1,5 dl) tuoreita sinisimpukoita
- 2 tl tryffeliöljyä
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 osteria
- 1 pieni tryffeli
Jaa resepti
Ohje
- Kuutioi fenkoli ja hienonna sipulit. Hauduta Oivariini rasvassa melkein kypsiksi. Lisää mausteet ja valkoviini. Kiehauta ja lisää kattilaan hyvin pestyt simpukat. Peitä kannella ja keitä 4 min.
- Ota simpukat pois kattilasta, kuori simpukat (käytä vain auenneet) ja pane kylmään odottamaan. Lisää keitinliemeen tryffeliöljy ja kerma. Keitä kokoon kunnes jäljellä on 1/3 osa liemestä. Siivilöi.
- Aukaise osterit ja tarkista, että ne ovat eläviä. Kaada osterivesi keiton joukkoon. Pane lautasille simpukat, osterinlihat (ja ohuet tryffeliviipaleet). Vaahdota liemi kevyesti ja kaada lautasille.
- Tarjoa alku- tai pääruokakeittona tuoreen leivän kanssa.
LISÄTIETOA SIMPUKOIDEN KÄSITTELYSTÄ
- Varaa simpukoita hiukan tarvetta reilummin, sillä usein osa simpukoista on käyttökelvottomia
- Osta simpukat mieluiten samana päivänä, jona aiot valmistaa ne. Säilytä simpukat avoimessa tai hengittävässä rasiassa viileässä, jotta ne säilyvät elävinä
- Pese sinisimpukat yksitellen ennen valmistusta reilussa kylmässä vedessä. Harjaa kuoret puhtaaksi. Irrota simpukan "parta" raaputtamalla pienellä veitsellä
- Simpukat pilaantuvat herkästi. Tarkista ennen keittämistä, että kaikki simpukat ovat elossa. Elävän simpukan kuori on yleensä kiinni. Kopauta avonaisen simpukan kuorta kevyesti, mikäli se vetäytyy kiinni, on simpukka elossa. Jos et ole varma, heitä mieluummin simpukka pois
- Keittämisen aikana simpukan tulee avautua. Heitä pois avautumattomat simpukat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
162 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
1,7 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.