Paahdetut lihapullasämpylät

Paahdetut lihapullasämpylät

Takuuvarma hitti - ainakin ohjeen tekijän perheessä! Mausteisella chipotle-lihapullatäytteiset sämpylät paahtuvat uunissa mehukkaiksi hampurilaisten kilpailijoiksi. Loistavaa bileruokaa, koska nämä voi - ja kannattaakin - tehdä jääkaappiin tekeytymään jo aikaisemmin. Niinpä vain hetki uunissa ja nauttimaan!

2 h 28 min
helppo
191 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 kpl

4 kpl
4 (300 g)
esipaistettua ranskalaista sämpylää
1 dl
chipotlea säilykkeenä , esim. Indian salsa chipotle
½ dl
2
valkosipulin kynttä
150 g (15 kpl)
lihapullia
2
tomaattia
100 g
suolakurkkua
6

Ohje

  1. Yhdistä chipotle, smetana ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  2. Hienonna joukkoon lihapullat ja tomaatit. Viipaloi suolakurkku.
  3. Halkaise sämpylät jättäen ne toisesta sivusta kiinni. Täytä sämpylät lihapullakastikkeella sekä juusto- ja suolakurkkuviipaleilla.
  4. Nosta sämpylät leivinpaperille uunipellille (ks. vinkki).
  5. Paista uunissa sämpyläpakkauksen ohjeen mukaan (200-225 asteessa) n. 8 min. Tarkista aika pakkauksesta.

Vinkki

Suositus: kääri sämpylät yksitellen tiukasti tuorekelmuun ja laita ne kevyen painon alle jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
9 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)