Paahdetut lihapullasämpylät

Paahdetut lihapullasämpylät
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Paahdetut lihapullasämpylät

Paahdetut lihapullasämpylät

Takuuvarma hitti - ainakin ohjeen tekijän perheessä! Mausteisella chipotle-lihapullatäytteiset sämpylät paahtuvat uunissa mehukkaiksi hampurilaisten kilpailijoiksi. Loistavaa bileruokaa, koska nämä voi - ja kannattaakin - tehdä jääkaappiin tekeytymään jo aikaisemmin. Niinpä vain hetki uunissa ja nauttimaan!

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
2 h
uunissa
8 min
Yhteensä
2 h 28 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 kpl

4 kpl
4 (300 g)
esipaistettua ranskalaista sämpylää
1 dl
chipotlea säilykkeenä , esim. Indian salsa chipotle
½ dl
2
valkosipulin kynttä
150 g (15 kpl)
lihapullia
2
tomaattia
100 g
suolakurkkua
1 dl

Ohje

  1. Yhdistä chipotle, smetana ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  2. Hienonna joukkoon lihapullat ja tomaatit. Viipaloi suolakurkku.
  3. Halkaise sämpylät jättäen ne toisesta sivusta kiinni. Täytä sämpylät lihapullakastikkeella sekä juustoraasteella ja suolakurkkuviipaleilla.
  4. Nosta sämpylät leivinpaperille uunipellille (ks. vinkki).
  5. Paista uunissa sämpyläpakkauksen ohjeen mukaan (200-225 asteessa) n. 8 min. Tarkista aika pakkauksesta. Kesällä voit paahtaa sämpylät myös grillissä kuvun alla.
Vinkki

Vinkki

Suositus: kääri sämpylät yksitellen tiukasti tuorekelmuun ja laita ne kevyen painon alle jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.