Pekonispagetti

Pekonispagetti

Pekonispagetti on saanut inspiraationsa Italian ylpeydestä Pasta carbonarasta. Miilunpolttajien kerrotaan valmistaneen Pasta carbonaraa hiilien päällä. Tarina kertoo nimen syntyneen mausteena käytetystä mustapippurista, joka näyttää pieniltä hiilen palasilta pastan seassa.

35 min
keskitaso
246 kcal / 100g
59
63

Ainekset2 annosta

2 annosta
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
1 pieni (80 g)
sipuli
300 g
spagettia , tagliatellea tai penneä
1
kananmuna
2 dl
1 dl
mustapippuria myllystä
1 - 2 dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleita pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli.
  2. Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma ja maito. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.
  4. Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kerma-maitoseos. Lisää mustapippuria.
  5. Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.
  6. Koristele annokset juustoraasteella ja revityllä basilikalla. Tarjoa heti.
Alkuun
Grillattu parsa & vaahdotettu Viola
20 min
Jälkeen
Tiramisu
5 h 40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
13 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)