Perinteinen jauhelihakastike

Perinteinen jauhelihakastike

Helppoa, nopeaa ja maukasta perusruokaa. Laita potut kypsymään ja valmista perusjauhelihakastike. Salaatti kylkeen ja ateria on valmis, kun perunat ovat kypsyneet. Jos haluat tarjota kastikkeen pastan kanssa, lisää joukkoon vähän tomaattimurskaa ja basilikaa.

20 min
helppo
175 kcal / 100g
16
10

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
1
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
2 dl
6 - 8
kokonaista maustepippuria
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa pannulla. Ripottele joukkoon vehnäjauho. Paista muutama min.
  2. Murenna päälle liemikuutio. Lisää vesi ja pippurit. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
  3. Lisää ruokakerma. Keitä 5 min.
  4. Viimeistele kastike halutessasi hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
14 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)