Perinteinen jauhelihakastike

Perinteinen jauhelihakastike
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Perinteinen jauhelihakastike

Perinteinen jauhelihakastike

Helppoa, nopeaa ja maukasta perusruokaa. Laita potut kypsymään ja valmista perusjauhelihakastike. Salaatti kylkeen ja ateria on valmis, kun perunat ovat kypsyneet. Jos haluat tarjota kastikkeen pastan kanssa, lisää joukkoon vähän tomaattimurskaa ja basilikaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
6868 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
1
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
2 dl
6 - 8
kokonaista maustepippuria
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa pannulla. Ripottele joukkoon vehnäjauho. Paista muutama min.
  2. Murenna päälle liemikuutio. Lisää vesi ja pippurit. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
  3. Lisää ruokakerma. Keitä 5 min.
  4. Viimeistele kastike halutessasi hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.