Piparitaikina

Piparitaikina

Kuinka monta piparitaikinaa sinä ennätät leipoa ennen joulua? Pipareiden leipomisen voi aloittaa hyvin jo pikkujouluaikaan ja tietysti piparkakkutalo vaatii oman taikinansa. Joulun pyhinä katoaa herkuttelijoiden suihin ainakin yksi taikinallinen.

14 h
keskitaso
415 kcal / 100g
1
0

Ainekset80 kpl

80 kpl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
200 g
¾ dl
tummaa siirappia
1 rkl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
ruokasoodaa
1 ½ dl
perunajauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi. Lisää seos taikinaan hieman jäähtyneenä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
  2. Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 5 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit paistu liian tummiksi. Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.
  3. HUOM!

  4. Pipareiden määrä riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta sekä tietysti siitä kuinka paljon piparkakkutaikinaa hupenee leipurien suuhun ennen paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
415 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
18 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)