Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine on klassinen ranskalainen piirakka, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja täyteläisellä maullaan. Rapean pohjan päällä yhdistyvät kerma, juusto ja suolainen pekoni – täydellinen liitto, joka tekee tästä herkusta sekä arkeen että juhlaan sopivan. Piirakka saa uutta juhlavaa ilmettä pinnalle raastettavasta juustopilvestä.

Quiche Lorraine

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 10 cm:n purjoa
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 1 pkt (180 g)
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® juustoa
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® on Bergkäse-tyyppinen vuoristojuusto juustonystäville, jotka arvostavat voimakkaan aromaattista makumaailmaa. Pitkä 14…
    Valio Hienoin Alppi Kreivi® e180 g
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 0 kg muskottipähkinää ripaus

Ohje

  1. Kuutioi kylmä voi. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Nypi sormin tasaiseksi muruksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna pekoni. Puolita juusto kahdeksi tasakokoiseksi palaksi, raasta toinen puolikas.
  4. Pistele piirakan pohja haarukalla ja esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
  5. Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekoni, purjo ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle.
  6. Yhdistä kerma ja munat kulhossa. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla. Kaada seos piirakkavuokaan.
  7. Jatka paistamista uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin paistovärin.
  8. Raasta loppuu juustoraaste hienoksi raasteeksi jäähtyneen piirakan pinnalle.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 337 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 28,1 g
Tyydyttynyt rasva 15,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • muskottipähkinää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.