Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl vettä
Täyte
- 10 cm:n purjoa
- 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
-
1 pkt (180 g)
Valio Hienoin Alppi Kreivi® juustoaValio Hienoin Alppi Kreivi® on Bergkäse-tyyppinen vuoristojuusto juustonystäville, jotka arvostavat voimakkaan aromaattista makumaailmaa. Pitkä 14…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 kananmunaa
- ¼ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 0 kg muskottipähkinää ripaus
Jaa resepti
Ohje
- Kuutioi kylmä voi. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Nypi sormin tasaiseksi muruksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna pekoni. Puolita juusto kahdeksi tasakokoiseksi palaksi, raasta toinen puolikas.
- Pistele piirakan pohja haarukalla ja esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
- Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekoni, purjo ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle.
- Yhdistä kerma ja munat kulhossa. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla. Kaada seos piirakkavuokaan.
- Jatka paistamista uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin paistovärin.
- Raasta loppuu juustoraaste hienoksi raasteeksi jäähtyneen piirakan pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
337 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
11,4 g
Rasva
28,1 g
Tyydyttynyt rasva
15,2 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- muskottipähkinää
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











