Rahka-yrttivoi

Rahka-yrttivoi

10 min
helppo
341 kcal / 100g
5
6

Valmista itse kevyt levite yhdistämällä voihin maitorahkaa sekä tuoreita yrttejä. Saat helposti vaihtelua ja lempiyrttiesi makuista levitettä.

Ainekset

2 dl
½ prk (à 250 g)
100 g (n. 1 dl)
½ dl
tuoreita yrttejä , esim. sitruunamelissaa ja rucolaa tai basilikaa ja persiljaa
½ tl
sitruunapippuria

Ohje

  1. Yhdistä rahka ja Oivariini esim. sähkövatkaimella. Lisää hienonnetut yrtit.
  2. Levitä leivän päälle tai tarjoa uuniperunoiden täytteenä tai grillipihvin päällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
341 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
35 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
5 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

Valio Koekeittiö16.9.2013 kello 12:06
Aivan totta, Oivariini ja rahka säilyvät melko hyvin. Yrtit sen sijaan säilyvät huonommin. Halutessasi voisit tehdä näin: valmista annos rahkavoi-pohjaa. Säilytä sitä jääkaapissa. Mausta yrteillä TAI esim. valmiilla pestolla parin päivän käyttöerä kerrallaan ja nosta sekin kylmään heti tarjoilun jälkeen. Näin seos säilyisi hyvänä ja raikkaana.
Nimetön14.9.2013 kello 15:03
Miten ainesten yhdistelmä menee noin nopeasti huonoksi, kun oivariini yksin ja rahka yksin kyllä säilyvät? Entä jos käyttää mausteita eikä tuoreita yrttejä, säilyykö paremmin?
Valio Koekeittiö10.6.2013 kello 14:44
Oivariini rasvaan tehty munavoi säilyy jääkaapissa arviolta parisen päivää, mikäli se ei ole lämmennyt välillä tarjoilun yhteydessä. Mikäli joudut säilyttämään munavoita, niin käytä siinä kypsiksi keitettyjä munia.