Runebergin laskiaispulla

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Runebergin laskiaispulla

Runebergin laskiaispulla

Hybridileivonnaiset ovat viime aikojen leivontahittejä. Alkuvuoden herkullisimmat juhlat Runebergin päivä ja laskiainen yhdistyvät tässä mehevässä pullassa vastustamattomaksi kokonaisuudeksi.

1 h 35 min
keskitaso
317 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 laskiaispullaa

12 laskiaispullaa
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7 - 8 dl (n. 500 g)
vehnäjauhoja
100 g

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

1 prk (3,3 dl)
1 tl
vaniljasokeria
150 g
mantelimassaa

Pinnalle

1 ½ dl
tomusokeria
n. 2 tl
vettä
n. 1 dl
vadelmahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Leikkaa mantelimassa 12 viipaleeksi.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla sekä kermavaahdolla.
  10. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Pursota rengas pullien päälle. Lusikoi renkaan keskelle vadelmahilloa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
317 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›