Sahramipullat juureen

Sahramipullat juureen
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sahramipullat juureen

Sahramipullat juureen

Lucia-pulla on joulukuun perinteinen herkku, joka kauniilla värillään ja sahramin maullaan tuo aurinkoa pimeimmän talven keskelle. Tässä ohjeessa Lucia-pullien makumaailma tuodaan juureen leivottuun pullataikinaan ja pullat saa kauniin kierteisen muodon.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
2 h 15 min
uunissa
12 min
Yhteensä
2 h 57 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset18 pullaa

18 pullaa
4 dl
1 pussi
kuivattu hapanjuuri ja hiiva -jauheseosta , Dr. Oetker
1 ½ dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
650 g (n. 10 dl)
vehnäjauhoja
1 ¼ dl

Täyte

1 prk (200 g)
ripaus
sahramia
½
sitruunan kuori

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito ja vaivaa voimakkaasti, kunnes taikina on kimmoisaa.
  2. Lisää Oivariini ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota kelmulla peitettynä 2 - 4 h.
  3. Valmista täyte sekoittamalla kreemin joukkoon sahramia ja sitruunan raastettua kuorta.
  4. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille täyte.
  5. Leikkaa levystä terävällä veitsellä n. 1,5 cm:n paksuisia nauhoja. Ota nauhan päistä kiinni ja taita päät vastakkain. Kierrä päistä vastakkaisiin suuntiin. Pyöritä kierre kerälle leivinpaperille uunipellille. Voitele munalla. Anna kohota uunin päällä 15 min.
  6. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  7. Viimeistele tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
281 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.