Sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeitto

45 min
keskitaso
101 kcal / 100g
0
1

Sinisimpukkakeitto on hienostunut alkuruoka ja sopii tarjottavaksi juhlavampaankin tilanteeseen.

Ainekset

4 annosta
½ kg
tuoreita sinisimpukoita
2 dl
kuivaa valkoviiniä
7 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
sipuli
pala (80 g)
purjoa
2
laakerinlehteä
2 vartta
tuoretta persiljaa
5
kokonaista mustapippuria
50 g
1 dl
vehnäjauhoja
½ g
sahramia
2 dl
suolaa
ripaus
valkopippuria rouhittuna

Pinnalle

lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Pese simpukat huolellisesti juokservan veden alla. Poista kuoreltaan rikkinäiset.
  2. Mittaa kattilaan valkoviini, vesi, kalaliemikuutio, kuorittu ja lohkottu sipuli, pilkottu purjo, laakerinlehdet, persiljanoksat ja pippurit. Keitä liemeksi n. 15 min ajan.
  3. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja keitä n. 5 min. Anna simpukoiden jäähtyä hieman liemessään. Siivilöi liemi ja irrota simpukoista lihat talteen.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sahrami ja kypsennä hetki sekoitellen. Lisää simpukoiden keitinliemi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää kerma ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min.
  6. Lisää simpukan lihat ja mausta. Ripottele pintaan hienonnettua persiljaa.
  7. Tarjoile paahtoleivän ja voin kanssa alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)