Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeitto on hienostunut alkuruoka ja sopii tarjottavaksi juhlavampaankin tilanteeseen.

Sinisimpukkakeitto
Sinisimpukkakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7¼ dl tuoreita sinisimpukoita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 sipuli
  • 80 g purjoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 vartta tuoretta persiljaa
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • sahramia
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0 kg suolaa
  • ripaus valkopippuria rouhittuna

Pinnalle

  • 0 kg lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Pese simpukat huolellisesti juokservan veden alla. Poista kuoreltaan rikkinäiset.
  2. Mittaa kattilaan valkoviini, vesi, kalaliemikuutio, kuorittu ja lohkottu sipuli, pilkottu purjo, laakerinlehdet, persiljanoksat ja pippurit. Keitä liemeksi n. 15 min ajan.
  3. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja keitä n. 5 min. Anna simpukoiden jäähtyä hieman liemessään. Siivilöi liemi ja irrota simpukoista lihat talteen.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sahrami ja kypsennä hetki sekoitellen. Lisää simpukoiden keitinliemi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää kerma ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min.
  6. Lisää simpukan lihat ja mausta. Ripottele pintaan hienonnettua persiljaa.
  7. Tarjoile paahtoleivän ja voin kanssa alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 3,5 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sahramia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search