Sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeitto on hienostunut alkuruoka ja sopii tarjottavaksi juhlavampaankin tilanteeseen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
½ kg
tuoreita sinisimpukoita
2 dl
kuivaa valkoviiniä
7 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
sipuli
pala (80 g)
purjoa
2
laakerinlehteä
2 vartta
tuoretta persiljaa
5
kokonaista mustapippuria
50 g
1 dl
vehnäjauhoja
½ g
sahramia
2 dl
suolaa
ripaus
valkopippuria rouhittuna

Pinnalle

lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Pese simpukat huolellisesti juokservan veden alla. Poista kuoreltaan rikkinäiset.
  2. Mittaa kattilaan valkoviini, vesi, kalaliemikuutio, kuorittu ja lohkottu sipuli, pilkottu purjo, laakerinlehdet, persiljanoksat ja pippurit. Keitä liemeksi n. 15 min ajan.
  3. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja keitä n. 5 min. Anna simpukoiden jäähtyä hieman liemessään. Siivilöi liemi ja irrota simpukoista lihat talteen.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sahrami ja kypsennä hetki sekoitellen. Lisää simpukoiden keitinliemi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää kerma ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min.
  6. Lisää simpukan lihat ja mausta. Ripottele pintaan hienonnettua persiljaa.
  7. Tarjoile paahtoleivän ja voin kanssa alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›