Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sipulikeitto meksikolaisittain

Laita uunissa kypsennetyt raaka-aineet ja juustoraaste annoskulhoihin ja lisää kuuma lihaliemi. Viimeistele keittoannokset valmiilla tai itsetehdyillä krutongeilla.

Sipulikeitto meksikolaisittain

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3-4  (450 g) sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g paprika
  • ½ dl jalapenoa viipaleina
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 1 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio cheddar e150 g juustoraaste
  • ripaus chilihiutaleita

Krutongit

  • 75 g vaaleaa leipää, kuivahtanutta
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

  1. Puolita ja viipaloi sipulit. Leikkaa myös valkosipulit viipaleiksi. Suikaloi paprika.
  2. Levitä kasvikset ja hienonnetut jalopenoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Levitä pekoniviipaleet kasvisten päälle.
  4. Laita pelti uunin keskitason yläpuolelle. Paahda 225 asteessa 20 min tai kunnes pekonit ovat kypsyneet. Valmista sillä aikaa krutongit.
  5. Nosta pelti uunista.
  6. Leikkaa tai saksi pekonit pienemmiksi paloiksi.
  7. Jaa kasvis-pekoniseos ja juustoraaste kuuteen keittokulhoon. Ripota juuston pinnalle chilihiutaleita.
  8. Kuumenna vesi ja liemikuutio kattilassa. Kiehauta. Kaada liemi annoskulhoihin läheltä reunoja.
  9. Ripottele päälle krutongit ja tarjoa heti.

Krutongit

  1. Leikkaa leipä noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Paahda ne Oivariini rasvassa paistinpannulla rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • chilihiutaleita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.