Sipuliset hampurilaiset

Sipuliset hampurilaiset

30 min
keskitaso
144 kcal / 100g
1
1

Sipulin ystävän hampurilaisissa maistuu sipuli monessa muodossa. Makua pihveihin ja kastikkeeseen tuo Valio ruokakerma Kolme sipulia. Kastikkeen pohjana toimii hyvin Valio turkkilainen jogurtti.

Ainekset

5 annosta

Jauhelihapihvit

1 dl
2 ½ rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
korppujauhoja
400 g
naudan jauhelihaa
1 (100 g)
sipuli
1
kananmuna
1 ½ tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa

Kastike

1 ½ dl
2 rkl
tomaattipyreetä
1 dl
1 dl (100 g)
maustekurkkua hienonnettuna
1 (100 g)
sipuli hienonnettuna
2 tl
karkeaa Dijon-sinappia
½ tl
pippurisekoitusta
ripaus
suolaa ja sokeria

Lisäksi

5
hampurilaissämpylää
rapeaa salaattia
tomaattia

Ohje

  1. Jauhelihapihvit: Yhdistä ruokakerma, etikka ja korppujauhot. Anna turvota n. 5 min. Lisää joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, muna, pippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile murekemassasta 5 pihviä leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä.
  3. Kastike: Sekoita ruokakermaan tomaattipyree, jogurtti, hienonnetut kurkku ja sipuli sekä mausteet.
  4. Esivalmistele lisukkeet: levitä sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Viipaloi tomaatit.
  5. Kuumenna sämpylöitä uunissa (n. 160 asteessa) 5 - 10 min.
  6. Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylöiden pohjien päälle kuumat pihvit. Lisää kastiketta, salaattia ja tomaattiviipaleita. Laita päällimmäiseksi sämpylän kansi.
  7. Tarjoa heti.

Vinkki

Voit myös kypsentää pihvit ja paahtaa sämpylät grillin parilatasolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
7 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)