Suklaa-hasselpähkinäkorvapuustit

Suklaa-hasselpähkinäkorvapuustit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaa-hasselpähkinäkorvapuustit

Suklaa-hasselpähkinäkorvapuustit

Korvapuustien täytteenä maistuu herkullinen suklaa-hasselpähkinälevite.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
10 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset16 pientä korvapuustia

16 pientä korvapuustia

Pullataikina

25 g
hiivaa
2 ½ dl
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
100 g

Täyte

350 g
suklaa-pähkinälevitettä

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kauli taikina 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  5. Levitä levyille pehmeä suklaalevite.
  6. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  7. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
  8. Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle pähkinärouhetta.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat isommat korvapuustit, kääri rulla lyhyeltä sivulta ja leikkaa 8 - 10 osaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
383 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.