Suklaa-pähkinäpullat

Suklaa-pähkinäpullat

1 h 25 min
keskitaso
377 kcal / 100g
5
6

Perinteiset kierrepullat taipuvat moneksi. Päätimme yhdistää pehmeän täyteläisen suklaan ja rouskuvan pähkinärouheen pullien täytteeksi ja lopputuloksena oli ehdottomasti kevään parhaat pullat.

Ainekset

24 kpl
2 ½ dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
¾ dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
n. 6 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Täyte

2 dl
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutella
1 dl
pekaanipähkinöitä rouhittuna

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja sulatettu Oivariini taikinaan.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta kaksi pitkulaista levyä. Levitä suklaalevite levyille ja kääri kuten kääretorttu. Leikkaa kumpikin rulla 12 osaan ja pane pullat leivosvuokiin. Kohota.
  4. Voitele ja ripota pintaan raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa n.10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
377 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
19 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä26.10.2017 kello 14:48
Hei, pullataikinasta ei tule oikein hyvä jauhoja korvaamalla, vaan koko taikina täytyy valmistaa hiukan eri tavalla. Voisit tehdä pullataikinan "Gluteeniton pulla" ohjeen mukaisesti ja täyttää ne suklaa-pähkinätäytteellä.
Nimetön26.10.2017 kello 12:46
Onnistuuko gluteenittomilla jauhoilla??
Valio Koekeittiö20.2.2014 kello 9:34
Hi! Thank you for the good question! You don't necesserily need eggs in the bun dough. - Anna