Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 pkt (300 g) laktoositonta suklaakastiketta, esim. Pirkka
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Vuokaan
-
0 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi kattilaan. Sulata. Nosta levyltä. Lisää suklaakastike. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen kuivat aineet seoksena sekä voi-suklaakastikeseos. Käytä sekoitukseen puuhaarukkaa tai nuolijaa.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen alumiinivuokaan.
- Paista kakkua uunin ala/keskiosassa 175 asteessa n. 55 min tai kunnes kypsä ja kakku irtoaa reunoilta.
- Anna jäähtyä hetken. Kumoa kakku. Käännä se lautasen avulla niin, että paistopinta on ylöspäin. Jäähdytä.
MUTAKAKKU
- Valmista muuten ohjeen mukaan, mutta kypsennä vain 35 min. Anna jäähtyä hetken. Kumoa kakku. Käännä se vielä lautasen avulla niin, että paistopinta on ylöspäin.
- Anna jäähtyä täysin kylmäksi ennen tarjoilua.
- Mutakakku on keskeltä kostean mehevä, lähes raa`an suklainen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
332 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
38,4 g
Rasva
17,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Eila® voita
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.