Suklaakakku suklaakastikkeesta

Suklaakakku suklaakastikkeesta

Muhkean suklaakakun voi valmistaa myös suklaakastikkeesta. Paista kakku normaaliin tapaan rakenteeltaan kypsäksi tai lyhennä paistoaikaa ja tee samalla ohjeella mutakakkua, joka on keskeltä lähes raaka, kostean mehevä ja suklainen.

Ainekset15 palaa

15 palaa

Pohja

200 g
1 pkt (300 g)
laktoositonta suklaakastiketta , esim. Pirkka
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Vuokaan

korppujauhoja

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi kattilaan. Sulata. Nosta levyltä. Lisää suklaakastike. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen kuivat aineet seoksena sekä voi-suklaakastikeseos. Käytä sekoitukseen puuhaarukkaa tai nuolijaa.
  3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen alumiinivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin ala/keskiosassa 175 asteessa n. 55 min tai kunnes kypsä ja kakku irtoaa reunoilta.
  5. Anna jäähtyä hetken. Kumoa kakku. Käännä se lautasen avulla niin, että paistopinta on ylöspäin. Jäähdytä.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoa suklaakakun kanssa vaahdotettua Valio Eila™ Laktoositon vispikermaa ja / tai Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa.* Sihtaa kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.Valmista muuten ohjeen mukaan, mutta kypsennä vain 35 min. Anna jäähtyä hetken. Kumoa kakku. Käännä se vielä lautasen avulla niin, että paistopinta on ylöspäin.Anna jäähtyä täysin kylmäksi ennen tarjoilua.Mutakakku on keskeltä kostean mehevä, lähes raa`an suklainen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
337 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›