Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolaiset vohvelit Nyhtökaura täytteellä

Rapeat Nyhtökaura vohvelit tarjoillaan valkosipulimarinoitujen kurkkujen ja yrttisen kastikkeen kanssa. Vegaaniset vohvelit valmistuvat käyttämällä pellavansiemenrouhetta.

Suolaiset vohvelit Nyhtökaura täytteellä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kappaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Vohvelitaikina

  • 2½ dl
    Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl pellavansiemenrouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl omenaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl kivennäisvettä

Valkosipulimarinoidut kurkut

  • 1 kurkku
  • ¾ dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Kastike

  • 1 prk (200 g)
    Oddlygood® Dream Fraiche soy tuotetta
    Oddlygood® Dream Fraiche soy natural on unelmiesi täyteläinen kumppani keittiössä, jota voit käyttää kuin crème…
    Oddlygood® Dream Fraiche soy 200 g natural
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 0 kg maidotonta margariinia paistamiseen
  • 0 kg salaattia

Ohje

  1. Ota Nyhtökaura huoneenlämpöön.
  2. Sekoita vohvelitaikinan ainekset kivennäisvettä lukuun ottamatta. Jätä turpoamaan 10 minuutiksi.
  3. Valmista valkosipulimarinoidut kurkut. Huuhtele ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen joukkoon ja jätä maustumaan vohveleiden valmistuksen ajaksi.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  5. Kuumenna vohvelirauta. Lisää kivennäisvesi varovasti käännellen vohvelitaikinan sekaan. Sivele margariinia vohvelirautaan ja kaada noin 1 dl taikinaa kerrallaan paistettavaksi. Vohvelit kypsyvät noin 2 minuutissa.
  6. Kuumenna Nyhtökaura ja maustekastike pannulla. Paista muutama minuutti, kunnes Nyhtökaura on rapeutunut. Kokoa täytteet vohveleille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 14,8 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • maidotonta margariinia
  • salaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.