Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tacopiirakka

Mikset tarjoaisi tacoja vaihteeksi piirakan muodossa? Maukas jauhelihapiirakka saa pinnalleen fiestatyyliin maissinachot, tuoretomaattisalsan ja korianteria. Tarjoa piirakan lisänä dippikastikkeita, esim. guacamolea ja Koskenlaskija jalapeno-cheddar juustokastiketta.

Tacopiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 dl
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio cheddar e150 g juustoraaste
  • 1 kananmuna

Täyte

Päälle

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 kevätsipulivartta
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
  • 100 g (2,5 dl) maissilastuja
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää ripaus suolaa ja juustoraaste. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää kuutioitu paprika ja mausteseos, kuullota hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon crème fraîche, koskenlaskija, muna ja juustoraaste.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan. Siisti reunat.
  6. Levitä täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
  7. Kuutioi tomaatit ja viipaloi kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi piirakan päälle.
  8. Viimeistele maissilastuilla ja korianterilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 10,2 g
Rasva 17,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa ja pippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.